The INFINITI QX50 is defined by distinctive proportions which set the car apart from its competitors. Influenced by INFINITI's "Powerful Elegance" design language, the all-new QX50 has an elevated, commanding SUV stance and strong character lines.

Potpuno novi INFINITI QX50 je dizajniran da bude hram mira I harmonije, sa tehnologijom i dizajnom skrojenim prema potrebama vozača za mirnijom, sigurnijom i vožnjom bez stresa. 

Njegov svedeni enterijer opremljen je tehnologijom za smanjivanje buke (Active Noise Cancellation), u okviru kojeg funkcioniše najsavremeniji BOSE audio sistem sa 16 zvučnika, I koji pomaže da kabina bude oslobođena neželjenih  zvukova koji dolaza spolja.

Sedišta u  QX50 2019 su dizajnirana na osnovu crteža iz NASA istraživanja nulte gravitacije i zajedničkih studija sa Univerziteta Keio u Tokiju. Ergonomski oblik i gustina pene naglašavaju podršku kičme i smanjuju pritisak na mišićima i pomažu u održavanju prirodnog položaja tela u sedištu i krvotoka.

Pored toga, ugrađene funkcije za grejanje i ventilaciju smanjuju neprijatnost do koje dovode bilo hladnoća ili neprijatno visoke temperature. Ako sve ovo nije dovoljno, INFINITI-jeve ProPILOT tehnologije, integrisane u potpuno novi QX50, predstavljaju odgovor na vožnju punu stresa, jer pokazuju sam početak napora INFINITI-jevih inženjera I dizajnera ka mogućnosti tzv. autonomne vožnje njihovih automobila u budućnosti.