23/05/2024

Hyundai Srbija u akciji “Super heroji na putu” posvećenoj bezbednosti dece

U subotu 14.10.2017 u Hyundai centru na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića 7V Hyundai Srbija je nastavila akciju prikupljanjem novčanih sredstava za Osnovnu školu “Miodrag Matić”, započetu u junu ove godine, u sklopu akcije povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta.

Osnovna škola “Miodrag Matić”,  jedina je škola za decu obolelu od cerebralne paralize u Srbiji. Škola vrši prevoz dece od kuće do škole i nazad. U želji da im bar malo olakša njihov zahtevan posao, Hyundai Srbija je organizovala prikupljanje novčanih sredstava, donacija, koje će trajati do sredine novembra ove godine.

Posetioci su se odazvali u velikom broju i podržali akciju tako što su se priključiti test vožnjama koje je organizovala kompanija Hyundai Srbija, kao i ličnim prilozima.

Akciju su podržale brojne javne ličnosti, Inspektor Blaža, Aleksandar Gajšek, Adriana Čortan, Milan Đurđević, frontmen grupe Neverne bebe i drugi.

Gospođa Marina Cikuša, defektolog Osnovne škole “Miodrag Matić”, vođa tima za podršku učenicima, objasnila je značaj ovakvih akcija za ugrožene obrazovne institucije koje se svakodnevno suočavaju sa nedostatkom sredstava za nesmetan rad.

Akcije u svrhu povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta, već devet godina organizuje Hyundai Srbija, uz podršku Regionalne centrale Hyundai Motor Company.


Na javnim časovima u toku aprila i maja učestvovali su učenici osnovnih škola. Deca su učila kroz igru i likovno izražavanje, od saobraćajca i njegovih pomoćnika, rešavanje  zadatih saobraćajnih situacija, bezbedan prelaz preko raskrsnice i poznavanje saobraćajne signalizacije.

Roditelji su zajedno sa svojim mališanima prošli obuku pravilne upotrebe dečijeg sedišta. Na izložbi likovnih radova nastalih u toku javnih časova, izloženi su najuspešniji likovni  radovi, u dečijoj galeriji Eureka, od kojih su najbolji  nagrađeni.

Akciju ”Superheroji na putu” podržali su predstavnici osnovnih škola Radoje Domanović, Branislav Nušić i Svetozar Miletić iz Beograda, čiji su učenici učestvovali u edukacijama.