HYUNDAI Motorsport – najnoviji izveštaj

Hyundai Motorsport imenovao gospodina Nino Frison-a za svog novog tehničkog direktora

Hyundai Motorsport je objavio da je za svog novog tehničkog direktora, koji će preuzeti tu funkciju odmah, imenovao poznatog italijanskog stručnjaka automobilskog sporta, gospodina Nino Frisona.

Frisonova baza će biti u samoj fabrici Hyundai Motorsport u Alzenau, odakle će obilaziti različitaa inženjerska odeljenja (šasija, motora i dizajna). On će svoje izveštaje predavati vodji tima, Michel Nandanu, I biće odgovoran za kontinuirani razvoj Hyundai i20 WRC automobila.

Frison ima bogato iskustvo od preko trideset godina tokom kojih je postao jedan od najpouzdanijih i tehničkih savetnika menadžmenta u međunarodnom automobilskom sportu. Njegovo iskustvo obuhvata sve oblike trka, počev od jednoseda, uključujući i brojne vodeće funkcije u timovima Formule 1 , na vrhuncu FIA Svetskog reli šampionatu (WRC) .140509 Hyundai Motorstudio photo 2 (Large)

Od osnivanja Hyundai Motorsporta decembra 2012. godine, pozicija tehničkog direktora je bila upražnjena s obzirom da je te dužnosti obavljao vodja tima Michel Nandan. Kako Hyundai Shell World Rally tim nastavlja da se razvija tokom svog debitovanja u FIA World Ralli šampionatu (WRC) ove sezone, imenovanje Frisona na mesto tehničkog direktora će omogućiti Nandanu više prostora za nadgledanje celogo projekta.

Hyundai Motorsport predstavio potpuno nov ,,Dino’’ motor u svom postrojenju u Alzenau

Hyundai Motorsport je nedavno predstavio i svoj novi tip, dinamometra (Dino) u svojoj fabrici u Alzenau kao sledeći korak da ubrza svoj razvoj motora i načine njihovog testiranja.

Dino će dati više slobode timu da sprovede u toku razvoja i testiranja njegovog 1,6-litarskog turbo, unutar kompanije, dok ujedno pruža i simuliciju širok spektar uslova sa kojima će tim biti suočen u konkurentnom okruženju WRC.140512_Rally Argentina Results(2) (Large)

Neuville i Hanninen će se pridruži Evropskom reli prvenstvu u svojstvu komentatora

Takođe, danas je saopšteno da će vozači Hyundai Shell World Ralli tima, Thierri Neuville i Juho Hanninen učestvovati u dva kruga FIA Evropskog reli šampionata (ERC) kao članovi komentatorskog tima ovog leta.

Belgijanac i Finac će ostaviti svoje vozačke obaveze po strani na kratko i umesto za volanom svog Hyundai I20 WRC automobile, sedeće za mikrofonom kanala ,,Eurosport’’

Neuville, čovek koji je doneo uspeh tokom 2014. WRC-a timu, osvajanjem treće pozicije, pridružiće se ostatku tima za ERC događaj, Ypres Reli, koji će biti održan u junu. Hanninen, će u međuvremenu biti počasni gost ,,Eurosporta u julu mesecu za vreme vožnje sedmog kruga ERC-a u Estoniji, susednoj zemlji njegovoj rodnoj Finskoj”. Vozačima nije strano da stanu ispred kamera, ali u ovom slučaju oni će biti za mikrofonom na mestu komentatora , što im bez sumnje neće biti ni malo teško.