Hyundai Motor projekat “Make China Greener” ušao u drugu fazu pod nazivom “Hyundai zelena zona”

Hyundai Motor projekat “Make China Greener” ušao u drugu fazu pod nazivom “Hyundai zelena zona”

04/05/2014 Off By admin@mobilpublic
  • Projekat je pokrenut u 2008. godine ,prva faza uspešno okončana pretvaranjem slanog pustinjskog zemljišta u travnjak u oblasti Chakanor
  • Kroz drugu fazu projekta Hyundai Motor planira da napravi 40 miliona kvadratnih metara travnjaka u oblasti Zhenglan , u okrugu Qi do 2018.godine

Hyundai Motor Company , najveći proizvođač automobila u Južnoj Koreji, danas je održao ceremoniju kojom je započela druga faza projekta pod nazivom “Hyiundai Green Zone Ⅱ”, uspešne kampanje i društvene odgovornosti ove kompanije kao i njenih aktivnosti usmerenim ka očuvanju životne sredine. Projekat je prvi put predstavljen 2008 .godine.

Ceremonija je održana u sedištu Hyundai Motor Company u Pekingu. Gospodin Gang bu He, zamenik načelnika Zhenglan Qi okruga u Neimengg oblasti, Kina, kao i gospodin Vonho Kim, predsednik odbora “EcoPeace” za Aziju prisustvovali su događaju, u pratnji zvaničnika kompanije Hyundai Motor.

Tokom prve faze projekta, koja je trajala šest godina, Hyundai Motor Company je uspela da pretvori 50 miliona kvadratnih metara slanog pustinjskog tla u region Chakanora, oblast Neimengg, u Kini, u travnjake i zelene površine sa lokalnim rastinjem. Ova transformacija izuzetno doprinosi sprečavanju ozbiljnih ekoloških probleme izazvanih žutim peskom, koji ima efekta na celokupno zapadno-istočnu azijsku regiju, uključujući i Koreji.

hyundai-make-china-greener

Na osnovu uspeha projekta Chakanor, Hyundai Motor je odlučio da započne drugu fazu Hyundai Zelene zone, u Zhenglan Qi regiji, 300 km severno od Pekinga. Zajedno sa “EcoPeace” za Aziju, Hyundai Motor planira da u narednih pet godina do 2018. godine pretvori dodatnih 40 miliona kvadratnih metara u travnjake i zelene površine sa florom sa ovih prostora.

“Hyundai Motor ne samo da brzo raste na kineskom tržištu, već je omiljena i voljena kompanija na ovim prostorima zbog svojih društveno odgovornih aktivnosti i projekata od strane kineskih kupaca,” rekao je gospodin Gang Bu He. “Kroz blisku saradnju sa Hyundai Motor, mi ćemo uspešno završiti projekat, tako da možemo sprečiti ekološke probleme izazvane žutim peskom koji ima loš efekat u Kini i Koreji takodje.”

Nakon završetka druge faze projekta ,lokalne vlasti Zhenglan Qi oblasti će preuzeti na sebe posao da neprekidno čuvaju i održavaju ovo područje. Hyundai Motor će zaposliti lokalnu radnu snagu za ovaj projekat, što ujedno doprinosi i ekonomskom strani društva, a takođe će i poslati i student volontere pripadnike grupe “Happy Move Global Youth”, kako bi se i oni uključili u tokove kulturne razmene sa kineskim studentima univerziteta koji volontiraju na ovom projektu.

Zahvaljujući uspehu projekta Hyundai Motor je odabran za kompaniju koje je najviše društveno odgovorna u Kini, od strane kineskog Međunarodnog foruma već četvrtu godinu za redom od 2011. godine.

“Hyundai Zelena zona je uspešan model projekta društvene odgovornosti, koji značajno doprinosi sprečavanju dezertifikacije, jedan od najozbiljnijih ekoloških problema sa kojim se kineska vlada suočava, i kao takav ovaj projekat ima punu podršku kineske vlade”, rekao je gospodin Young Man Kim, viši potpredsednik u Hyiundai Motor za Kinu. “Od druge faze projekta se očekuje da će imati još bolji ishod, jer se više fokusirati na očuvanju i održavanju ovih novih zelenih površina i travnjaka na dugoročnom planu, uz blisku saradnju sa lokalnom samoupravom.”

Hyundai Motor Grupa ima niz društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodi u okviru 4 glavne a to su: Easy Move, Safe Move, Happy Move and Green Move (Lako Premesti, Premesti bezbedno, Veseli pokret i Zeleni Pokret)
Među njima, pod “Green Move”, sa sloganom “Oporavak prirode”, Hyundai Motor sprovodi niz projekata za oživljavanje i očuvanje životne sredine, uključujući i ovaj Hyundai Zelena zona.