Hyundai Kona proglašena za najbolji automobil godine lista ABC za 2019. godinu u Španiji

Hyundai Kona proglašena za najbolji automobil godine lista ABC za 2019. godinu u Španiji

31/12/2018 Off By admin@mobilpublic

Nova Kona je osvojila ABC nagradu za ,,Najbolji automobil godine 2019″ u Španiji. Ovu nagradu dodeljuje list ,,ABC’’ i važi za jednu od najprestižnijih nagrada u automobilskoj industriji u zemlji…O dobitniku ove nagrade odlučuje žiri sastavljen od 36 novinara iz različitih medija, novina, časopisa, televizije, radija i agencija, kao i javno glasanje na sajtu lista ,,ABC’’.

Nagrada uzima u obzir kako eksterijer tako i enterijer, tehnologiju, pouzdanost, performanse, sigurnost, kao i tržišni segment, a Kona je uverljiva u svim ovim kategorijama. Ukupni kvalitet vozila kao i petogodišnja garancija su takođe bili uzeti u obzir prilikom vrednovanja i donošenja finalne odluke. Svi prethodni dobitnici ove nagrade postigli su veliki uspeh za brendove koje predstavljaju, a isto se očekuje i za Hyundai Konu.

Hyundai Kona je prvi sub-kompaktni SUV koji se nudi na tržištu i u 100% električnoj verziji palete pogonskih agregata. ,,Dodela ove prestižne nagrade je veoma bitna za Hyundai, jer prepoznaje razvoj brenda u smislu tehnologije, dizajna i kvaliteta. Takođe, SUV poput Kone, obezbeđuje sve potrebe za mobilnošću koje se traže na tržištu. Ova zaslužena nagrada potvrđuje tržišni trend, sve veću popularnost i tražnju ovog tipa automobila. Kona ispunjava sva očekivanja u smislu zaštite životne sredine i efikasnosti potrošnje goriva.“, rekao je Leopoldo Satrustegui, generalni direktor Hyundai Motor Espana.


Konačni rezultat bodovanja izgleda ovako: Kona sa 312 poena, zatim Peugeot 508 sa 264 poena i SEAT Arona sa 182 poena. Ceremonija dodele nagrada održaće se početkom 2019. godine. Ovo je četvrti put da je Hyundai osvojio titulu u poslednjih par godina. 2008. godine, Hyundai i30 je postao prvi pobednik kompanije u ovom nagradnom programu. Uskoro je usledila i nagrada za model Hyundai IX35, a zatim i za Hyundai Tucson 2016. godine.