Human Horizons – SUV HiPhi 1 konceptno vozilo

Human Horizons – SUV HiPhi 1 konceptno vozilo

04/09/2019 Off By admin@mobilpublic

Kineska startup kompanija Human Horizons predstavila je svoj radikalni električni SUV HiPhi 1 koncept.  Vozilo ima 562 senzora koji nude autonomiju visokog nivoa.  

HiPhi će nadzirati kabinu pomoću kamera za prepoznavanje lica, pa čak i senzora za miris, kako bi otkrio one neželjene. Sadrži devetoro vrata preklopa i pretinaca kojima se upravlja elektronikom i ulazni sistem bez upotrebe ruku koji koristi tehnologiju prepoznavanja lica i usklađen je sa pametnim telefonom.

Dizajn eksterijera je u stilu crossovera I sa velikom staklenom kabinom u obliku kupea. HiPhi takođe ima pametna svetla koja mogu projektovati  uzorak pešačkog prelaza kako bi se pešacima dalo do znanja da mogu sigurno da pređu ulicu. LED-svetla mogu da prikažu čak I tekstualne poruke.

Kabina ima tri reda sa po dva sedišta i sva se pokreću na struju.  Instrument tabla se u velikoj meri sastoji od digitalnih ekrana.

Sadrži i sistem za vožnju unazad sa kamerom, iako to u Kini trenutno nije legalno. U ponudi će biti  verzije sa pogonom na zadnje i verzijom na sva četiri točka kao I i različiti paketi baterija. Na tržištu bi trebalo da se pojavi 2021.