Honda izložila prototip novog Jazz modela za Evropu

Honda je predstavila prototip svog novog evropskog Jazz modela na Mondial de l’Automobile. Ovaj prototip uvodi potpuno novu karoseriju popularnog modela, sa elegantnim i modernim dizajnom koji nagoveštava značajni napredak ovog najnovijeg modela. Spoljne dimenzije su promenjene, ukupna dužina je povećana za 15 mm, dok je međuosovinsko rastojanje duže za 30 mm, što kabinu čini još prostranijom.

Potpuno novi Jazz enterijer je još svestraniji zahvaljujući Honda “Magičnim sedištima” koja nude različite konfiguracije sedenja. Zadnja sedišta se sklapaju dalje unazad čime se dobija potpuna ravna površina, pružajući odlične mogućnosti za skladištenje.28448_Honda_Jazz_Prototype

S’obzirom da njegova prodaja počinje u leto 2015, novi evropski Jazz nudi ekonomičniju potrošnju goriva i bolje performanse zahvaljujući svom New Earth Dreams Technology agregatu. Novi 1.3-litarski i-VTEC benzinski agregat je uparen sa manuelnim šestostepenim (umjesto prethodnim petostepenim) ili polu-automatskim CVT menjačem.

Kao deo Hondinog asortimana “malih serija”, potpuno novi Jazz biće proizveden u Japanu, na globalnoj kompaktnoj platformi kompanije, korišćenjem centralne dispozicije rezervoara koji se takođe nalazi u Civic i HR-V-u, a koji je takođe premijerno prikazan u Parizu. Ovakav raspored uštede prostora pruža istinske prednosti za kupca u pogledu raznovrsnosti, praktičnosti enterijera i rešenja za skladištenje.