Goodyear jedini dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

Goodyear jedini dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

21/02/2016 Off By admin@mobilpublic

Međunarodna automobilska federacija (Federation Internationale de l’Automobile – FIA) i Goodyear su sklopili trogodišnje partnerstvo u okviru kojega će Goodyear biti isključivi dobavljač trkačkih teretnih pneumatika za FIA Evropsko prvenstvo u trkama kamiona. Partnerstvo predstavlja nastavak i širenje Goodyearove dugogodišnje saradnje u seriji za koju od 2004. godine proizvodi namenski razvijene trkačke teretne pneumatike. Produžetkom saradnje, Goodyear je takođe postao i partner novoformiranog udruženja ETRA Promotion GmbH (ETRA) kao novog udruženja za promociju pomenute serije.

FIA je izabrala Goodyear zbog dokazano izuzetnih performansi svojih pneumatika

FIA je na konkursu izabrala Goodyear zbog dokazano izuzetnih performansi svojih pneumatika. Važnu prednost, između ostalih, predstavlja i tehnologija RFID (Radio Frequency Identity), što znači da svaki Goodyearov trkački teretni pneumatik ima ugrađen mikro-čip koji sadrži važne podatke, uključujući i identifikacioni kod. Ovaj kod svakom pneumatiku omogućava jedinstveni identitet, pomoću kog ih FIA prati i tako obezbeđuje da svi timovi poštuju propise koji se odnose na broj i korišćenje trkačkih pneumatika.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, Goodyear će naredne tri godine obezbeđivati namenski razvijene trkačke teretne pneumatike dimenzija 315/70R22.5 svim timovima koji se takmiče u toj seriji.

Goodyear je 12 godina zaredom dobavljac trkackih teretnih pneumatika na Evropskom prvenstvu u trkama kamiona

Okvirni program Evropskog prvenstva FIA u trkama kamiona za 2016. godinu:

·         30. april/1. maj: Red Bull Ring/Spielberg – Austrija

·         28/29. maj: Misano – Italija

·         11/ 12. jun: Nogaro – Francuska

·         2/3. jul: Nürburgring – Nemačka

·         27/28. avgust: Hungaroring – Mađarska

·         3/4. septembar: Most – Češka republika

·         17/18. septembar: Zolder – Belgija

·         1/2. oktobar: Jarama – Španija

·         8/9. oktobar: Le Man – Francuska