GODINA NOVOSTI ZA MARKU MOTRIO

GODINA NOVOSTI ZA MARKU MOTRIO

21/06/2016 Off By admin@mobilpublic

Motrio je robna marka zamenskih delova koju je Renault osnovao 1998. za starija vozila svih marki. Ove godine se ova robna marka svojim proizvodima i uslugama razvija u više smerova kako bi u budućnosti zauzela vodeće mesto među markama za nezavisne servisne radionice. Za novinare specijalizovanih medija iz regiona u Zagrebu, u Oryx centru za bezbednu vožnju, organizovan je zanimljiv Motrio Brend Event, na kome su imali priliku da testiraju karakteristike novih Motrio pneumatika kao i da se upoznaju sa samim brendom i planovima za njegov razvoj u regionu, a i šire.

Garage Motrio de Villiers-sur-Loire (Loir-et-Cher).

Ponuda Motrio namenjena je vlasnicima polovnih vozila starijih od četiri godine kojima je posebno važna cena jer su zamenski delovi Motrio uprkos svom kvalitetu u proseku 20 % jeftiniji od originalnih. Ponuda marke trenutno uključuje 6.000 kataloških brojeva najvažnijih zamenskih delova za održavanje vozila različitih marki. Sve rasprostranjenija mreža servisa Motrio namenjenih vlasnicima starijih vozila Vozni park širom Evrope je sve stariji, a vlasnici polovnih vozila u potrazi za što jeftinijim održavanjem često napuštaju ovlašćene servisne mreže i održavanje vozila prepuštaju neovlašćenim servisama.

Kako bi im uz nižu cenu zamenskih delova osigurali pouzdanost i kvalitet, Renault je pre 16 godina vlasnicima automobila starijih od četiri godine počeo da nudi zamenske delove Motrio. Vlasnici starijih vozila su u ovlašćenim servisima Renault širom regije Adriatic već tada mogli da odabru zamenske delove Motrio. Širenjem samostalnih servisnih radionica Motrio ova robna marka se polako približava cilju pokrivanja celog slovenskog područja i šire regije Adriatic proverenim i kvalitetnim partnerima. Tako danas u Sloveniji i Hrvatskoj ima po 10 servisnih radionica Motrio, a u Srbiji čak 12.

Garage Motrio de Villiers-sur-Loire (Loir-et-Cher).

Ove godine mreža posluje ubrzanim tempom. „Na redu je promena identiteta mreže, koju ćemo primeniti kod svih nezavisnih servisnih radionica. Nadamo se da će zahvaljujući novostima koje ćemo predstaviti ove godine broj naših prodajnih mesta do kraja 2016. porasti na 50, a 2017. možda i do 70.” Ovim rečima je Petar Nevistić, direktor postprodaje za regiju Adriatic u Renaultu predstavio ciljeve marke Motrio.

Novi identitet servisnih radionica Motrio

Marka Motrio, poznata po niskim cenovnim zahtevima prema svojim partnerima, i dalje zagovara iste uslove. „Nezavisni serviseri su voditelji preduzeća koja su nam se dobrovoljno pridružila i ne želimo ih obavezivati”, rekao je P. Nevistić. Troškovi povezani s markom ostaju minimalni, a nove oznake zamišljene su tako da ne uzrokuju povećanje troškova ulaganja. Renault će pritom pokriti sve troškove označavanja servisa onima koji naruče ugovorom određenu najmanju količinu zamenskih delova Motrio. Oznake će besplatno dobiti i svi novi članovi. „Promenu u mreži želimo da sprovedemo u roku od tri meseca i poprilično smo uvereni da ćemo u tome i uspeti”, rekao je direktor. Savremeniji logotip čistijih linija prati isti slogan: ‚Rešenje za sve marke.’ Ovaj slogan na razumljiv način karakteriže svrhu postojanja marke i zato ne želimo da ga menjamo”

Garage Motrio de Villiers-sur-Loire (Loir-et-Cher).

Gume Motrio

Gume Motrio na tržištu su se pojavile 2010. godine. Reč je o kvalitetnim i povoljnim gumama koje proizvodi koncern Continental, a kao i ostatak proizvoda marke Motrio prvenstveno su namenjene starijim vozilima. Sve gume Motrio proizvedene su u zemljama Evropske unije, a već u prvih nekoliko godina prodato je više od dva miliona primeraka. Početkom 2015. predstavljena je nova, bogatija ponuda letnjih guma Motrio. Ona sada uključuje:

• nove letnje gume Conquest i Conquest Sport
• novu gumu Conquest Van za laka komercijalna vozila
• zimske gume Winter Far Away

Proširena ponuda pozitivno je uticala i na rast prodaje. U prva četiri meseca ove godine gume Motrio u zemljama Evropske unije zabeležile su rast prodaje od 35 % u odnosu na isti period 2015., a regija jAdriatic je među vodećima u Evropi u pogledu rasta prodaje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novinari iz Srbije na Motrio Event-u u Zagrebu

Konstruktori garantuju da pri razvoju guma Motrio nisu prihvatali kompromise, ni u području sigurnosti niti u području kvaliteta:

SIGURNOST
• Izvrsna stabilnost i ležanje na putu
• Dobro prianjanje na suvim i vrhunske performanse na mokrim kolovozima.
• Otpornost na stvaranje vodenog klina (akvaplaning)

UDOBNOST U VOŽNJI
• Conquest je idealna guma za gradsku i vangradsku vožnju, a Conquest Sport za veće udaljenosti.
• Guma Conquest Van posebno je razvijena za laka komercijalna vozila.
• Buka guma pri visokim brzinama je posebno niska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Razgovor sa Tihomirom Kacjanom iz Continental Adria pnevmatike d.o.o.

DUŽI ŽIVOTNI VEK
• Nova mešavina sa dodatkom silicijuma omogućila je bolje performanse guma tokom celog životnog
veka.

Jačanje poslovne aktivnosti marke Motrio

Krajem 2015. servisna mreža Motrio je u sklopu cele marke Motrio ostvarila 20 % prihoda, a do kraja 2016. predviđamo udeo u prihodu od 35 %. Ovi poslovni rezultati će se poboljšati i optimizacijom logistike proizvođača. „Količine delova na zalihama naših distributera su zasad dovoljne, ali želimo da dodatno povećamo dostupnost zamenskih delova Motrio. Kako bismo to ostvarili, povećaćemo zalihe u svojoj prodavnici, ne samo količinski, već i većom ponudom proizvoda pod istim uslovima” izjavio je P. Nevistić, direktor postprodaje Renaulta za regiju Adriatic.