GLOBALNA LOGISTIČKA KOMPANIJA GEFCO POČINJE SA RADOM U SRBIJI

GLOBALNA LOGISTIČKA KOMPANIJA GEFCO POČINJE SA RADOM U SRBIJI

06/04/2016 Off By admin@mobilpublic

Kompanija GEFCO Srbija u aprilu počinje sa radom na tržištu Srbije sa sedištem u Beogradu. GEFCO će klijentima u svim industrijskim sektorima ponuditi specijalizovana rešenja sa ciljem optimizacije logističkih troškova i povećanja produktivnosti klijenata. Princip poslovanja kompanije se zasniva na  iskustvu  u međunarodnom poslovanju u različitim segmentima, čime je kompanija GEFCO razvila globalnu viziju koja joj omogućava da u potpunosti razume izazove sa kojima se klijenti suočavaju.

Press konferencija_Gefco Novi investitor u Srbiji

GEFCO Srbija će kao deo svog strateškog plana za ovo tržište angažovati domaće kompanije iz različitih sektora privrede za izradu i primenu logističkih planova zajedno sa proizvođačima. Tu spada logistika protoka robe kopnenim putem, kroz vazdušni prostor između kontinenata, vodenim i železničkim putem, logistika gotovih vozila, koja zahteva posebne kvalifikacije koje GEFCO poseduje, čuvanje, skladištenje i upravljanje ambalažom.

GEFCO Srbija je kroz svoje poslovanje već uključio domaće prevoznike u transportnu liniju u oba pravca od Turske do Češke, obezbeđujući im angažman koji povećava obim njihovog poslovanja za ukupno oko 400 tura godišnje. Pored toga, GEFCO Srbija je već operativan i na transportnim i logističkim linijama od i do Slovačke, Francuske, Poljske, Rumunije, ostalih zemalja EU i Rusije. Potpisivanjem ugovora o saradnji domaćih transportnih kompanija sa GEFCO Srbija one dobijaju potpunu sigurnost u pogledu kontinuiranog angažmana, jedinstvene cene po kilometru i sigurne isplate bez obzira na pređene kilometre. GEFCO Grupacija zasniva svoju poslovnu filozofiju na ideji da u potpunosti otkupljuje kapacitete transportnih kompanija na određeni period, garantujući im volumen poslovanja i isplate i preuzimajući odgovornost za sve promene koje bi u toku trajanja ugovorne obaveze mogle da se dese na globalnom nivou.

GEFCO poseduje kapacitete da kreira originalna rešenja na osnovu sveobuhvatnog poznavanja potreba klijenata i tržišnih ograničenja, stavljajući akcenat na informacione sisteme koje su interno kreirali za potrebe efikasnijeg poslovanja. Grupa ulaže trećinu ukupnih investicija u unapređenje ove strateške ponude sa ciljem da obezbedi dodatu vrednost usluzi koju GEFCO nudi svojim klijentima.

„Kao kompanija sa jedinstvenim iskustvom u upravljanju i optimizaciji lanaca snabdevanja, zadovoljstvo nam je da podržimo Srbiju u projektima za unapređenje industrijalizacije, spoljne trgovine i uslužnog sektora. Efikasna logistika je ključni faktor za rast bruto domaćeg proizvoda .” izjavio je Luk Nadal, generalni direktor grupacije GEFCO, koji je doputovao povodom otvaranja predstavništva u Beograd.

Luc Nadal, Rubchev Lachazar, Veljko Jovanovic

Generalni menadžer GEFCO Srbija Lačezar Rubčev je izrazio optimističan stav povodom ciljeva koje ova kompanija želi da ostvari u Srbiji.

“Cilj nam je da pomognemo našim klijentima da povećaju efikasnost i smanje troškove poslovanja upotrebom naših rešenja integrisanog transporta i logistike. Takođe, želimo da prenošenjem naše ekspertize i iskustva omogućimo domaćim kompanijama koje uključimo u naš sistem poslovanja ubrzanu stopu rasta i razvoja, ali i unapređenje uslužne delatnosti na nivou čitave zemlje.” – istakao je Rubčev.

Dolazak kompanije GEFCO na tržište Srbije je pokazatelj rasta kredibiliteta Srbije kao bitnog ekonomskog faktora za evropsko tržište.

“Osnovni cilj naše ekonomske politike jeste privlačenje novih investicija i dalje osnaživanje srpske privrede i ekonomije. Dolaskom kompanije GEFCO dobijamo potvrdu da je pravac osnaživanja konkurentnosti i promovisanja poslovnih kapaciteta Srbije ispravan put kojim ćemo nastaviti da se krećemo. Od GEFCO-a očekujemo da svoje decenijsko iskustvo i prestižnu ekspertizu prenese i na naše domaće kompanije, čime će doprineti rastu i razvoju uslužne delatnosti koja jeste segment u kome Srbija treba da ostvari dodatni napredak, jer je globalno uverenje da je 21 vek zapravo vek u kome vlada potrošač.“ – rekao je Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije tokom svog izlaganja na konferenciji.

Osnažujući konkurentnost, tehničku ekspertizu, bezbednost i pouzdanost, GEFCO u svom portfoliju klijenata ima i BMW, Volvo, Terallion, PSA Peugeot Citroen, sa tendencijom povećanja broja klijenata u sektorima kao što su nafta, gas i roba široke potrošnje.

GEFCO je osnovao PSA Peugeot Citroën 1949. godine za upravljanje njegovim lancem nabavke u automobilskoj industriji. Ruske železnice (RZD) kupuju 75 odsto akcija firme u 2012. godini, dok PSA Peugeot ostaje značajan partner u kompaniji sa 25 odsto vlasništva. Danas GEFCO uspešno posluje na pet kontinenata, a na njihovoj mapi se od aprila 2016. godine zvanično nalazi i Srbija.