Delta Motors, uvoznik programa BMW u Srbiju, predstavila je najsavremeniji koncept prodaje u BMW salonu, novi nivo iskustva za svoje klijente u saradnji sa BMW AG. Najsofisticiraniji nivo standarda BMW Grupe, novi digitalizovani procesi i najviši nivo posvećenosti klijentima u luksuzu BMW salona postavili su novi reper u automobilskoj industriji. Srbija je četvrto tržište na kojem je BMW uveo sistem virtuelne realnosti, tako da će prodajni salon Delta Motors u Beogradu svojom jedinstvenom uslugom da postavi nove standarde u premijum segmentu i veliki izazov za čitavo tržište.

Virtualna stvarnost deo je BMW „Future Retail“ programa koji podrazumeva potpuno novo iskustvo klijenta u prodajnom salonu, što se posebno odnosi na klijente luksuznog segmenta. BMW nudi opciju potpune personalizacije automobila, tako da je klijentu omogućeno da izabere tip i boju kože, vrstu šavova, unutrašnje lajsne, točkove, boju automobila, multimedijalne uređaje i slično.

Zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti klijent se 3D iskustvom rasterećuje svake nedoumice da li je ispravno izabrao sve detalje, da li će sve zajedno dobro da izgleda, da li je izbor detalja u enterijeru baš ono što on želi i to u visokoj rezoluciji i pre nego što njegov automobil izađe iz fabrike. Pored digitalnog elementa kupovine, klijentu je na raspolaganju interaktivno iskustvo, pri čemu on konfiguriše automobil kakav želi i vidi ga posle samo nekoliko sekundi.

Aplikacija virtuelna realnost BMW Grupe savršeno je rešenje koje omogućava klijentu da doživi jasnu i živopisnu prezentaciju svog automobila. On doživljava svaku, pa i najmanju, pojedinost u automobilu sa velikom dozom realnosti, a može i da izađe iz automobila kako bi pregledao njegov eksterijer. Pored toga što je u mogućnosti da promeni doba dana, može da promeni i okruženje u kojem se automobil nalazi – od trkačke staze, preko parkinga raskošne vile do planinskog terena.


„Future Retail“ je nov koncept u BMW prodajnim salonima i podrazumeva kompleksnu uslugu u prodaji, kompletnu digitalizaciju, personalizaciju i konfiguraciju automobila. U sklopu BMW „Future Retail“ standarda uvedeni su novi digitalni elementi, koji pomoću sistema „Mobile Customizer“ omogućavaju novi vid prezentacije i konfiguracije automobila sa klijentom u salonu ili nekoj drugoj lokaciji, sada je moguće u virtuelnom svetu nastaviti konfigurisanje automobila i upoznavanje sa automobilom pre nego što bude napravljen. Zanimljivo je da je klijent i sam u mogućnosti da konfiguriše svoj automobil na svom računaru, a nakon toga da ga zahvaljujući „Virtual Reality“ sistemu „doživi“ u Delta Motors prodajnom salonu.