14/07/2024

Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u Evropi

Fordova uzdanica, popularna Fiesta, nastavlja sa odličnim prodajnim rezultatima. Prema izveštaju JATO Dynamics, vodeće svetske kompanije za prikupljanje podataka i istraživanje tržišta u automobilskoj industriji, u prvoj polovini godine Fiesta je na tržištu 30 evropskih zemalja prodata u 173.999 primeraka, što je čini najprodavanijim malim automobilom i drugim po broju prodatih primeraka među svim modelima i klasama na Starom kontinentu.Ford-Fiesta

U odnosu na period januar – jun 2014, rast prodaje u prvih šest meseci ove godine iznosi 3,6 odsto. Samo u junu mesecu, za Fiestu se opredelilo 33.646 kupaca, što je za 22,3 odsto više u odnosu na jun prethodne godine.

Pored atraktivnog izgleda, na rast popularnosti Fieste uticalo je unapređenje game benzinskih EcoBoost i TDCi dizel agregata, kao i uvođenje palete novih boja, stilskih dodataka te obogaćen spisak opcionala.

– Evropljani su naklonjeni malim automobilima i imaju izuzetno visoke standarde i očekivanja, zbog čega smo naročito ponosni na činjenicu da Fiesta već duže vreme suvereno vlada u svom segmentu, izjavio je Roelant de Waard, potpredsednik kompanije Ford Evropa za marketing, prodaju i postprodaju. – Kupci sada imaju još više mogućnosti u pogledu odabira ponuđenih verzija, uključujući ekonomičnu Fiestu ECOnetic, a tu su i nove boje u trendu poput Silver Silk srebrne nijanse, dodao je visoki zvaničnik Forda. Ford Fiesta_

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik i serviser vozila marke Ford u Srbiji, u ponudi ima akcijsku Fiestu po ceni od 9.490 evra, koja može da se kupi uz beskamatno finansiranje na pet godina i mesečnu ratu od 99 evra. Reč je o modelu sa petora vrata, benzinskim agregatom od 1.25 l (82 KS) i Ambient paketom opreme sa dodatnim klima-uređajem i trećim naslonom za glavu pozadi.