Ford Fiesta je i prošle godine broj 1 po prodaji malih automobila u Evropi. U 2014. kupci na Starom kontinentu su preuzeli 308.999* Fiesti, što ovaj model svrstava na vrh piramide malih automobila u Evropi treću godinu uzastopno.??????????????????????????????????????????????

Među najpopularnijim verzijama je Fiesta opremljena Fordovim pionirskim, 1.0-litarskim EcoBoost benzinskim motorom, koji je i u 2014. dobio titulu Međunarodnog motora godine, takođe bez presedana treću godinu za redom.

“Vrhunski stajling i napredna tehnologija su ključni za nastavak popularnosti modela Fiesta, dok prepoznatljiva izdanja, dvobojne verzije Red i Black Edition, sa novim 1.0-litarskim EcoBoost motorom od 140 KS Fiestu i dalje drže ispred brojnih konkurenata”, rekao je Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. “Da bi zadovolji sve veću potražnju kupaca Ford automobila, povećali smo proizvodnju Fieste u našoj montažnoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj.”

Fabrika u Kelnu će u februaru povećati proizvodnju Fiesti za 300 jedinica dnevno – na 1.850 vozila, dok je šest dodatnih vikend radnih smena zakazano u januaru i februaru.