Fiat ulazi u 2019. sa novom TIPO postavom – Street, Mirror, S-Design i Sport.

Fiat ulazi u 2019. godinu sa važnom premijerom. Dolazi nam nova Tipo postava, koju sada čine tri modela. Porodica modela Tipo sada uključuje pakete opreme Street, Mirror, S-Design i Sport, koji će zadovoljiti potrebe kupaca svih starosnih doba, najrazličitijih ukusa i potreba.

Nova S-Design verzija, u varijanti sa 5 vrata i karavan, će biti dostupna i sa novom dvobojnom spoljašnošću u kombinaciji Passione Red/Black i sa potpuno novom  Total Black bojom u unutrašnjosti, što dodatno naglašava njen sportski karakter. S-Design i Sport verzije koje su namenjene mlađim i dinamičnijim vozačima koji žele automobil sa jedinstvenim dizajnom i sportskim karakterom, kojima se priključuju Mirror i Steret paketi opreme.

Baziran na novom Tipo S-Design modelu sa 5 vrata, Sport verzija donosi posebne dizajnerske detalje, poput prednjeg branika, bočnih usisnika, spojlera na krovu i zadnjeg branika sa difuzorom. Tipo Mirror je predviđen za porodice koje interesuje povezanost. Tipo Street je savršen odgovor za mlade kupce koji žele dinamičan, atraktivan i pristupačan automobil. 

Tipo nije slučajno lider u svom segmentu u Italiji i među top deset modela u sedam evropskih zemalja. Nadalje, Tipo je drugi najinternacionalniji model kompanije Fiat u svetu, sa preko 70% prodaje izvan granica Italije. Tipo je svetski model koji otelotvoruje koncepte koji su izdržali test vremena, i koji su svojstveni kompaniji Fiat – funkcionalnost, jednostavnost i karakter.

U toku 2017. godine, na primer, jedan standardni model serijske proizvodnje je obišao ceo svet za 133 dana, pritom prešavši 41.000 kilometara za 400 sati, bez potrebe za dodatnim servisiranjem. Ovaj poduhvat ga je proveo kroz 22 zemlje i 122 grada mameći radoznale poglede i jednoglasno uvažavanje gde god da se pojavio.