Fiat Tipo je zvanično vozilo evropskog prvenstva u vaterpolu

Fiat Tipo je zvanično vozilo evropskog prvenstva u vaterpolu

11/01/2016 Off By admin@mobilpublic

Model Fiat Tipo zvanično je vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu. Osim što će novi model brenda Fiat biti na raspolaganju učesnicima i gostima vaterpolo prvenstva, u periodu od 10. do 23. januara 2016 u Beogradu, ovo je ujedno i prilika da se šira javnost upozna sa novim  FIAT modelom. Naime, tokom prvenstva svi prisutni će imati priliku da se bliže upoznaju sa modelom koji će biti izložen po prvi put i pored samog bazena.

001

Ovom prilikom pokrenuta je i atraktivna digitalna aktivacija pod imenom „Tipujte pobednika“ kojoj možete pristupiti preko Facebook naloga kompanije FCA Srbija i time aktivno učestvovati u prvenstvu.

Novi model Fiat Tipo kombinuje veliku zapreminu prtljažnika (520 litara) sa kompaktnim ukupnim dimenzijama (dug je 4,54 metra, širok 1,79 metara i visok 1,49 metara) i predstavlja pravu limuzinu. Sve to još više naglašava italijanski dizajn, kako spolja tako i unutra, i čini ovaj automobil jedinstvenim u svom segmentu. Novi Tipo opremljen je mnoštvom inteligentnih rešenja koji će svim putnicima olakšati život. Tipo je konstruisan u Italiji, razvijen je u Turskoj i proizvodi su u fabrici Tofaš u Bursi.

A da je po svom konceptu dizajnu i performansama odmah primećen, govori i to da je nedavno proglašen za „Best Buy“, Najbolji automobil u 2016. od strane međunarodnog žirija Autobest. Ovo priznanje potvrđuje nameru da ovaj model postane funkcionalan automobil sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, što predstavlja ključni koncept porodice Fiat.

Trenutno na našem tržištu, kupci mogu da izaberu neki od dva motora 1.4 Fire sa 95 KS i i Multijet II 1.6 KS sa 120 KS. Ovi motori dolaze u kombinaciji sa pogonom na prednjoj osovini i manuelnim menjačima sa pet ili šest brzina koji pružaju udobnu i laku vožnju u svim situacijama.

008

Benzinski motor: 1.4 16v Fire sa 95 KS

Čvrst i pouzdan, motor 1.4 16v Fire je početni benzinski agregat za novi Fiat Tipo. Ovaj motor razvija 95 KS na 6000 obrtaja i dostiže maksimalni obrtni momenat od 127 Nm pri 4500 obrtaja. Ovaj motor koji dolazi u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem je četvorocilindarski redni motor sa  duplom bregastom osovinom i direktnom kontrolom ventila. Primenom optimizovanog usisnog sistema fluida postiže se veoma visoka volumetrijska efikasnost u celom operativnom opsegu, što omogućava izvanredne performanse uz ekonomičnu potrošnju u isto vreme. Sa takvom opremom, novi Fiat Tipo dostiže maksimalnu brzinu od 185 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za 11,5 sekundi.

1,6-litarski MultiJet II: dizel motor u najboljem izdanju

Ovaj turbo dizelaš, 1,6-litarski motor primenjuje drugu generaciju tehnologije Multijet koja omogućava zabavnu vožnju uz odličnu ekonomičnost i male tekuće troškove. Ovaj turbo dizel motor razvija 120 KS pri 3750 obrtaja i omogućava da Fiat Tipo dostigne maksimalnu brzinu od 199 km/h i da ubrza od 0 do 100 km/h za 9,7 sekundi.

004

Zajednička karakteristika dizel motora na modelu Fiat Tipo jeste treća generacija sistema ubrizgavanja Multijet II sa zajedničkim kanalom, visoko tehnološko rešenje  za kontrolu ubrizgavanja pod visokim pritiskom, bez obzira na brzinu motora i ubrizganu količinu goriva. U praksi, to znači da motor uvodi male količine goriva (početno ubrizgavanje) radi optimizacije buke i emisija, a glavnim ubrizgavanjem kontroliše količinu ubrizganog goriva neophodnu za performanse koje zadaje vozač, čime se omogućava naročito fin rad motora u svih situacijama.  Pored toga, motori MultiJet II primenjuju i niz rešenja usmerenih na smanjenje emisija i potrošnje goriva. Ta rešenja uključuju inteligentni alternator, koji reguliše dotok struje prema stvarnim potrebama i nivou napunjenosti akumulatora, optimizovan sistem hlađenja motora za brže zagrevanje i uljna pumpa varijabilne zapremine koja reguliše dotok ulja i smanjuje rasipanje snage.

Više o aktuelnoj komercijalnoj ponudi, kao i o digitalnoj aktivaciji, možete pronaći na sledećoj veb adresi  http://www.fiatsrbija.rs/tipo-hub/