23/06/2024

Ducato je neprikosnoveni vodeći model na evropskom tržištu petu godinu za redom, broj jedan u pogledu prodaje u 12 različitih zemalja i apsolutni lider među vozilima koji predstavljaju osnovu za kuće na točkovima u Evropi: oko 3 od 4 kamperskih kućica koje se prodaju jesu Fiat Ducato.

Uspeh iskazan kroz ove cifre može se objasniti kroz sposobnost da se pruži sveobuhvatno rešenje za razne profesionalne potrebe. Sve to se postiže tehničkim karakteristikama modela, kao što su upotrebna nosivost, zapremina i opterećenje na osovinama, koje ruše sve rekorde među vozilima sa pogonom na prednjim točkovima i koje su uparene sa najširim izborom međuosovinskih rastojanja, dužine i širine.

Svi motori modela su 6D, još efikasniji, bolji za okolinu i sa jačim performansama, uz rad na različite vrste goriva, čime se doprinosi zaštiti životne sredine. Stigao je i novi 9-stepeni automatski menjač. Ovo predstavlja konvertor obrtnog momenta poslednje generacije koji je sposoban da na najbolji način iskoristi obrtni momenat motora.

To je najbolji menjač svoje kategorije u pogledu težine, garantujući pouzdanost, dugovečnost i zadovoljstvo u vožnji u svakom trenutku. Pri tom, potpuno električna verzija modela, koja koristi tehnologiju brenda Fiat Professional i upotpunjuje ponudu alternativnih goriva zajedno sa verzijom na metan Ducato Natural Power, biće dostupna 2020. godine. Modelu ne manjka ni najmodernijih naprednih sistema za pomoć u vožnji (ADAS), kao i sistema informativno-zabavnog sadržaja poslednje generacije.