Fiat Panda Trussardi, prvi luksuzni Panda model koji je nastao iz partnerstva dva brenda koji su pisali istoriju svojih industrija, i koji donosi najbolje odlike italijanske proizvodnje u svetu, svojom premijerom oznalia je početak prve kobrending saradnje koja obuhvata model Fiat Panda i modnu kompaniju.

Veran funkcionalnim i osobinama koje su u modi zbog kojih osvaja srca javnosti i ponosno se vozi ulicama Evrope, model Fiat Panda danas krasi urbani stil brenda Trussardi.

Trussardi je počeo sa kožnim proizvodima i rukavicama, i vremenom se razvio u lajfstajl brend. Bio je to prvi modni brend koji je doveo modne revije na gradske ulice i trgove kako bi se obratio najširoj javnosti, koja je oduvek birala Fiat kao savršeno rešenje za mobilnost.

Panda Trussardi napravljen je kao moderna odeća, savršen za svaku priliku i komotan u svakoj situaciji. On je idealan izbor za kupce koji traže ekskluzivan gradski automobil ili vozilo za put koje može da odgovori na potrebe za prostorom i mobilnošću porodica. Opremljen je brilijantnim TwinAir 0,9-litarskim benzin motorom sa 85 KS, sa pogonom na prednjim točkovima ili pogonom na svim točkovima, ili alternativno sa 1,2-litarskim motorom sa 69 KS.

Panda je model odabran da nosi Trussardi ruho. Cross osnova, dizajnirana za terenske avanture sa dodirom stila, neophodan element za vožnju van puteva ali i izazove svakodnevnice, izabrana je zbog toga.


Panda je najprodavaniji FIAT model ikada i za skoro 40 godina svoje istorije, tumačio je ukuse i želje javnosti, pa čak i predviđao njene potrebe. Prvi Panda 4×4 pojavio se pre više od 35 godina. Bio je to prvi gradski automobil sa pogonom na sva četiri točka, sposoban da ode bilo gde. Postavio je jedan od mnogih rekorda modela Panda u oblasti izrade pametnih rešenja, koja pojednostavljuju i poboljšavaju iskustvo za volanom, po ceni pristupačnoj svima. A danas radi isto to, kanališući jedinstven stil brenda Trussardi.

Panda Cross nudi tehnička rešenja, performanse i ekskluzivnost SUV modela, ali sa spoljnim dimenzijama i agilnošću gradskog automobila. Ukratko, Panda Cross 4×4 je višenamenski i opremljen da prebrodi svaku prepreku i odgovori na sve potrebe mobilnosti. Sa svojim Trussardi dizajnom, sada je spreman da kroči niz modnu pistu sa samopouzdanjem.

To nije samo automobil sa pogonom na sva četiri točka. Panda Trussardi je takođe i City Cross model koga krasi kul terenski izgled i sva pristupačnost tipična za 4×2 model, što je savršeno za beg od urbane rutine. Drugim rečima, model Panda je sve fleksibilniji i zahvaljujući njegovoj prilagodljivoj ličnosti, spreman je da postavi nove ciljeve.

Od terenske vožnje do maksimalne povezanosti, lider u segmentu nastavlja da istražuje nove teritorije s ovim specijalnim izdanjem koje odražava njegov višeslojni karakter. Kakav je uvek i bio, na primer, u svetu demokratske povezanosti sa Panda Waze, društvenim mrežama za vožnju 2.0, i Panda Connected u izradi Wind, opremljenim sa Wi-Fi ruterom kako bi uvek bio povezan.

Kroz njegovu dugu istoriju, model Panda je uvek bio poznat po tome što je nudio uspešna, moderna rešenja. Otkad je pokrenut, Cross je doprineo tome da Panda postane sve više evropski automobil. Danas, 40% modela Panda u Cross verziji proda se izvan Italije, sa povećanjem u prodaji od 15% tokom prve polovine 2019. godine, u poređenju sa istim periodom 2018. Panda je lider u oblasti gradskih automobila u Evropi – zajedno sa modelom 500 – još od 2003. godine, a u 2019. je potvrdio svoje vođstvo sa udelom od 14,8%.

Pored toga što je najprodavaniji model, takođe je i model s najvećim rastom od 1,8 procentnih poena udela u odnosu na 2018. godinu. Već četrdeset godina je uvek u prva tri. Više od 7,5 miliona automobila je prodato a ta brojka i dalje raste. Podaci kao što su ovi potvrđuju dobro poznatu činjenicu. Panda zaista ima ono što je potrebno da uđe u svet mode i dobije Trussardi modni ukus.

Kombinacije i dodaci koje su odabrali dizajneri iz dizajnerskog centra Centro Stile i Trussardi-ja tumače najnovije trendove u svežoj, popularnoj i suštinski italijanskoj modi, i odražavaju ličnost modela Panda. Automobil krasi upadljiva Caffè Italiano Brown boja, dostupna u mat, po prvi put u istoriji modela Panda, ili metalik verziji. Paleta boja takođe obuhvata i Gelato White, Cinema Black i Colosseo Grey. Panda je automobil rekorder a Panda Trussardi oboriće najnoviji rekord.

Po prvi put, znak partnera je postavljen na upečatljiv način, kako bi istakao vezu i vrednosti koje dele dva brenda. Greyhound simbol nalazi se na vidljivom mestu na trećem bočnom prozoru, u sredini felni od legure i na bočnim ukrasima. Tu su i drugi ekskluzivni stilski detalji, kao što su crne krovne šipke, poklopci retrovizora, 15-inčne felne i zaštita donje strane, koji karakterišu Cross karoseriju.

U unutrašnjosti, natpis Trussardi krasi jedinstvene patosnice i sigurnosne pojaseve, koji će inače biti protagonisti kampanje za predstavljanje novog modela Panda Trussardi. Ono što je takođe novo su umeci na tapacirungu vrata i smeđe melange tkanje na presvlakama koje reprodukuje logo Trussardi. Strane sedišta u crnoj techno koži ukrašene su smeđim šavovima koji podsećaju na modernu haljinu. Instrument tabla takođe ima novi izgled u boji Caffè Italiano Brown. Po prvi put u istoriji modela Panda, logo Trussardi je istaknut na upravljaču.

Model Panda Trussardi nudi jedinstveni stil, kao i mnoštvo tehnološke opreme. Jedna od najznačajnijih karakteristika je radio Uconnect Mobile sa podrškom za mobilne uređaje. Aplikacija „Panda Uconnect“ može da se koristi za povezivanje sa ugrađenim sistemom za informisanje i zabavu koji obuhvata tehnologiju Bluetooth 2.1, audio striming i funkciju prepoznavanja glasa, kao i očitavanje podataka putem uređaja USB i MP3. Pored toga, aplikacija Panda Uconnect takođe sadrži uslugu „Pronađi moj auto“ da bi ste lakše pronašli svoj parkirani automobil i „Moj automobil“ za proveru parametara automobila, kao što su zakazani servis ili priručnik za automobil, kao i direktni pozivi službama za pomoć kupcima kompanije Fiat ili pomoći na putu.

Konačno, kada se aktivira, funkcija „Podsetnik za stvari“ podseća vozača da ne ostavlja stvari u automobilu nakon izlaska. Panda Trussardi nudi i „Samostalnu kočnicu za grad“, kao deo dodatne opreme, koja detektuje prepreke ispred automobila i automatski aktivira kočnice ako vozač ne interveniše ispod 30 km/h. Panda je prvi automobil koji je ovu karakteristiku uveo u svoj segment.