14/06/2024

Fiat Panda 4×4 Antartica u centru pažnje fantastičnog projekta

Turneja “Pandom do Sočija” je zvanično započela iz auto-moto sela Mirafiori Motor Village u Torinu. U centru pažnje ovog projekta je Panda 4×4 Antartica, model ograničene serije koji slavi 30. godišnjicu ovog 4×4 modela koji je među najprodavanijima sa preko 500.000 prodatih automobila. 

Porodica Panda potvrđuje svoju neosporenu poziciju najprodavanijih modela u Italiji već drugu godinu za redom, sa više od 102.000 registrovanih vozila i udelom većim od 40 odsto u segmentu A. Ovi modeli su čvrsto pozicionirani i u EU27+EFTA rang listama, sa udelom većim od 13 odsto, zahvaljujući najobimnijem asortimanu u svojoj kategoriji.

HP

Projekat “Pandom do Sočija” potekao je iz saradnje između brenda Fiat i multimedijalnog izdavača VICE Media, usmerene na mlade stanovnike metropola koji ne samo da vole novine u modi, sportu i muzičkim pravcima, već  su i zainteresovani za svet umetnosti i kulture. Ostali prestižni brendovi koji učestvuju u projektu, takođe nepogrešivo ispunjavaju kriterijume ovog konkretnog cilja.

fiat_panda_4x4_antartica_24112

Ceo put može da se prati na adresi www.fiatfreestyleteam.com i na zvaničnim Fiat, Freestyle Team i Nokia stranicama na Facebook-u i YouTube-u, kao i na adresi www.vice.com/pandatosochi.

fiat-panda-4x4-antartica--2-

Zvezda avanture od Torina do Sočija je Fiat Panda 4×4 Antartica, opremljen benzinskim motorom 85 HP TwinAir Turbo 0.9 i karoserijom teškom dve tone – u beloj boji sa crnim krovom – i specijalnim komponentama koje još više naglašavaju karakter ovog gradskog automobila sa pogonom na sva četiri točka: sivim aluminijumskim felnama prečnika od 15 inča sa dijamantskim sjajem, narandžastim ratkapnama, svetlima za maglu, zatamnjenim zadnjim prozorima i zadnjim vetrobranom, narandžastim reflektujućim oplatama i posebnom oznakom na centralnom delu noseće konstrukcije. Unutrašnjost vozila može se pohvaliti modernim tapacirungom od sivo-narandžastog tekstila i eko-kože, uz popularnu Pandinu prilagodljivost i udobnost putničke kabine koju još jednom garantuje zadnje sedište namenjeno trima osobama sa 60/40 prilagodljivim naslonom i vozačevim sedištem sa podesivom visinom kao standardnim karakteristikama.

fiat-panda-4x4-antartica_3

Panda 4×4 Antartica poseduje sve prednosti 4×4 modela, koji je osvojio prestižnu titulu britanskog magazina Top Gear, “Najbolje terensko vozilo u 2012. godini”. Za početak, ovaj model nudi sistem vožnje “obrtni momenat na zahtev”, koji se automatski aktivira po potrebi, što  omogućuje vozaču da u svakoj situaciji ima potpunu kontrolu nad svojim vozilom. Model Panda 4×4 takođe poseduje sistem elektronske kontrole stabilnosti ESC sa diferencijalnom funkcijom ELD, kao standardnu opremu. Ovo je jedini gradski automobil koji obezbeđuje specijalne gume sa oznakom pahuljice kao standardnu opremu. Ove gume su osmišljene za vožnju po snegu i ledu, ali i za vožnju po zemljanim putevima i stazama, a kapacitet trakcije na površinama koje dozvoljavaju slabo prianjanje je za 20 odsto veći u odnosu na prethodni model.