FIAT Ducato minubus – Prevoz putnika s pogonom na metan

Isporukom  prva dva vozila FIAT DUCATO minibusa za prevoz 15 osoba +  1 (vozač) na CNG iliti pogonom na metan,  u Nikom autu u Kragujevcu započeta je saradnja sa kompanijom “Visokogradnja” koja vrši transport putnika sa i do aerodroma Niš.

U pitanju su luksuzno opremljeni minibusevi s pogonom na metan, sa motorom od 3,0 CNG sa 136 KS. U pitanju su putnička vozila M2 kategorije, sa pojasevima u tri (3) tačke, rukonaslonima i povišenim sedištima, MSR + ASR + Hill holder opcijom, ESC -elektronskom kontrolom stabilnosti, FPS sistemom (sistem za prevenciju požara), comfort ogibljenjem za prevoz putnika, ojačanim zadnjim vešanjima  i s maksimalnom brzinom od 150km/h. Pogonsko gorivo je metan/ bezolovni benzin, sa emisijom CO2 (g/km ) od 234.

Kompanija FCA Srbija i ovom prilikom ističe dodatno upotrebu i korišćenje vozila na alternativni pogon koja donose mnogobrojne prednosti – rentabilnost, zaštitu životne sredine i uštedu novca. Zahtevi tržišta u pogledu ekologije su sve prisutnija na globalnom ali i na lokalnom nivou i FCA Grupacija u svojoj ponudi ima vozila na alternativne vrste pogona. Cilj je, između ostalog, da se promeni potrošačka svest kod kupaca kako bi se i oni sami prilikom kupovine, sve više odlučivali za nova i ekološki čistija vozila i samim time mislila na životnu sredinu u kojoj žive.