Revolucionarni Fiat Concept Centoventi – vizija brenda Fiat za električnu mobilnost dostupne svima u budućnosti  – osvojio je nagradu „Red Dot 2019“, jednu od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svetu, u kategoriji „Dizajnerski koncept“.

Ceremonija dodele nagrada „Red Dot 2019“ održana je danas u Marina Beju, u Singapuru. Concept Centoventi nagrađen je u kategoriji „Dizajnerski koncept“, jednoj od tri kategorije takmičenja „Red Dot Design Award“. Ovu renomiranu nagradu dodelio je međunarodni žiri koga čine vrhunski svetski stručnjaci za dizajn i akademici, njih 21 ukupno.

Ova prestižna nagrada odražava izuzetnu inovativnost i značaj modela Fiat Concept Centoventi, čija važnost seže i daleko izvan sveta automobilizma, a pritom predstavlja i još jedan rođendanski poklon za 120. godišnjicu brenda FIAT. Fiat Concept Centoventi predstavlja FIAT-ovu viziju „narodne“ električne mobilnosti ili one dostupne svima, koja nije ograničena samo na urbane sredine, i otelotvoruje FIAT-ovo verovanje „manje je više“. Ustvari, Fiat Concept Centoventi pretvara „manje“ u „više“: manje kabast, manje skup i manje naporan za vožnju, ali takođe više prilagodljiv i pogodniji za životnu sredinu; jednom rečju, više Fiat.

Svojim nesvakidašnjim pristupom, Fiat Concept Centoventi bavi se temom električne mobilnosti inovativnim poslovnim modelom: Fiat Concept Centoventi je jednostavan, a potpuno prilagodljiv, u svakom trenutku i u svakom pogledu. Elemnti enterijera mogu da se prilagođavaju po principu „plug and play“ – od instrument-table i pregrada za sitnice do prostora za prtljag, od sedišta do sistema pojaseva za decu – sve to može da prilagodi sam korisnik.

Spoljašnost se takođe može menjati – branici mogu da se personalizuju, a dostupne su i razne vrste krovova; automobil može da se „presvuče“ na različite načine u zavisnosti od godišnjeg doba ili kako bi se bolje uklopio u ličnost klijenta. Pored toga, autonomija modela Fiat Concept Centoventi se takođe može prilagođavati.

Zahvaljujući inovativnom dizajnu baterija, autonomija može da se prilagodi specifičnim potrebama, sa autonomijom od 100 km do 500 km. Time je Fiat Concept Centoventi savršen za prevoz po gradu ili vikende pored mora ili u planinama.