FIAT Automobili Srbija: dostignut bronzani nivo u Proizvodnji svetske klase (WCM)

Kompanija FIAT Automobili Srbija je dostigla bronzani nivo u Proizvodnji svetske klase (World Class Manufacturing – WCM), vodećem međunarodnom standardu za organizaciju proizvodnje. WCM sistem sertifikacije za kvalitet proizvodnje nastao je u Japanu, a postao je svetski standard ne samo u automobilskoj industriji. Najznačajnija poboljšanja postignuta su u pogledu bezbednosti, troškova razvoja, samostalnih aktivnosti i razvoja zaposlenih. FAS fabrika u Kragujevcu pokazala je da ima jasan cilj i dobar metodološki pristup u pogledu sticanja WCM standarda.KOC_5343

„Ovaj sertifikat predstavlja podsticaj za nas da budemo još bolji“, rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FIAT Automobili Srbija.  On je dodao: „Ovo je veliko priznanje za nas i polazna tačka za dalji rad kako bi smo dostigli sledeće nivoe i ponosni smo što se naša fabrika u Srbiji može meriti sa evropskim i svetskim standardima“.

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FIAT Automobili Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Grupacije širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FAS danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR samo u nabavku najsavremenije opreme. FAS je takođe generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, Lancia, FIAT Professional i Jeep.