FIA ETCC – Francuska, Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

FIA ETCC – Francuska, Magny Cours – Peto mesto i odustajanje za Lalušića

10/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Predposlednji, peti, ovogodišnji vikend FIA evropskog kupa turing automobila vožen je u Francuskoj na stazi Manji Kur. Jedini srpski predstavnik u ovom takmičenju, novosadski automobilista Mladen Lalušić, imao je polovičan uspeh. U prvoj trci do cilja je stigao kao petoplasiran dok je drugu morao da okonča pre vremena nakon incidenta sa portugalskim vozačem Fabijom Motom u trenutku kada se borio za poziciju broj tri.

PFDX2469_1024x682

Ovim je na žalost prekinut niz osvajanja bodova na svakoj trci kojim se od svih ekipa u takmičenju jedino mogao podičiti Lein racing pod rukovodstvom Milovana Mikice Vesnića. Mladen je prvu trku započeo sa pozicije broj osam i nakon fantastičnog starta već na prvoj krivini stigao do mesta broj četiri. Nakon dvanaest krugova kroz cilj je prošao kao petoplasiran. Druga trka vožena sat vremena kasnije obilovala je uzbuđenjima sa dosta preticanja i odustajanja. Na žalost po srpskog vozača, iako je bio vidljivo brži od konkurenta iz Portugala, pri kočenju na jednoj od krivina došlo je do kontakta i oba vozača su morala da svoje automobile parkiraju pord staze.

PFDX2799_1024x682

“Nekoliko puta sam pokušao da preteknem Motu koji je vozio dosta defanzivno i bio vidljivo sporiji.” – izjavio je Lalušić nakon završetka takmičenja u Francuskoj – “U jednom trenutku je dok sam bio odmah iza kočio ranije nego što je uobičajeno za to mesto na stazi i ja jednostavno nisam mogo da odreagujem i izbegnem njegov automobil. Udario sam ga od pozadi, hladnjak na mom Seatu je oštećen i morao sam da odustanem. Žao mi je jer sam mogao do novog podijuma ali u trkama se ovakvi incidenti događaju.”

PFDX5066_1024x682

Trka broj jedan pripala je češkom automobilisti Peteru Fulinu sa Seat Racerom dok je najbrži u drugoj bio Švajcarac Kris Richard koji nastupa za volanom Honde. Ova dva vozača nakon pet trkačkih vikenda dele prvu poziciju generalnog plasmana.

Lalušić se trenutno nalazi na poziciji broj pet generalnog plasmana FIA ETCC serije čiji takmičari sada odlaze na letnju pauzu sve do finala sezone koje vozi se u Italiji na stazi Imola početkom oktobra meseca.