21/07/2024

ETIHAD AIRWAYS PRODUŽAVA SPONZORSTVO VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1

Etihad ervejz je produžio sponzorstvo VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1 i tako postao jedan od naslovnih sponzora sa najdužim stažom u istoriji F1® šampionata. Ova aviokompanija je naslovni sponzor najvećeg sportskog događaja na Bliskom istoku još od prve trke koja je održana 2009. godine.

Nastavak partnerstva su zaključili predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan i generalni direktor Formula 1 grupe kompanija Berni Eklston u Centru za inovacije Etihad ervejza u Abu Dabiju.

Gospodin Hogan je tom prilikom izjavio:„Sa zadovoljstvom ostajemo naslovni sponzor VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1 i nastavljamo da se povezujemo sa ovim događajem koji našu aviokompaniju i naš dom Abu Dabi predstavlja globalnoj publici od preko 500 miliona ljudi. Etihad F1 - 1

„F1® trka u Abu Dabiju je danas čvrsto ustanovljena kao jedan od glavnih događaja na kalendaru Formula 1® šampionata, a staza Jas Marina je prepoznatljiva kao jedan od najsavremenijih sportskih objekata na svetu. Unapred se radujemo tome što ćemo u narednih sedam godina i duže dovesti stotine hiljada ljubitelja auto sporta u prestonicu UAE“.

Centar za inovacije kompanije Etihad ervejz je odabran za potpisivanje ovog sporazuma jer to je mesto gde se najnovije kabine i proizvodi ove aviokompanije proveravaju i testiraju, čime je naglašena sinergija sa Formulom 1®.

Gospodin Eklston je rekao: „Sa zadovoljstvom nastavljamo naše partnerstvo sa Etihad ervejzom, jednom od najinovativnijih aviokompanija u svetu i organizacijom koja deli istu strast i posvećenost najnovijim tehnologijama, timskom radu i preciznoj izradi kao i mi u Formuli 1.

„Etihad ervejz je jedan od najinovativnijih naslovnih spoznora u istoriji Formule 1®, pa je to što smo obezbedili nastavak saradnje sa ovom aviokompanijom u svojstvu naslovnog sponzora fantastična vest za ovaj sport i za Veliku nagradu Abu Dabija koja je veoma značajna za sezonu F1® takmičenja“.Etihad F1 - 2

Publicitet koji svojstvo naslovnog sponzora Formule 1® donosi podržava planove Etihad ervejza i Abu Dabija, čija je strategija je da pretvore prestonicu UAE u jednu od vodećih svetskih privreda, turističkih destinacija i čvorišta u aviosaobraćaju.

U Abu Dabiju se danas nalazi veliki broj značajnih svetskih atrakcija, uključujući i najveći tematski park u zatvorenom prostoru, zabavni park Ferari Svet, dok muzeji Gugenhajm i Luvr otvaraju svoje ispostave u Abu Dabiju.

Putnici koji lete u avionima Etihad ervejza mogu da gledaju ETIHAD ERVEJZ VELIKU NAGRADU ABU DABIJA U FORMULI 1 uživo tokom leta na kanalu Sport 24 preko Live TV opcije.

Foto: Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza i Berni Eklston, generalni direktor Formula jedan grupe, zaključuju novi ugovor o sponzorstvu ETIHAD ERVEJZ VELIKE NAGRADE ABU DABIJA U FORMULI 1 u prototipu lobi bara aviona A380 u Centru za inovacije Etihad ervejza u Abu Dabiju.