Emil Frey grupa je novi generalni distributer za Mercedes-Benz u Bosni i Hercegovini

Emil Frey grupa, jedna od vodećih grupacija na tržištu automobila u Evropi, u skladu sa dogovorom sa kompanijom Daimler AG postala je Generalni distributer za Mercedes-Benz, smart, Setra i Fuso vozila za Bosnu i Herzegovinu. Star Import d.o.o., koji posluje u okviru Emil Frey grupe je Generalni distributer za Srbiju i Crnu Goru i od 1. januara. 2015 proširio je svoje poslovanje  na tržište Bosne i Hercegovine.

Prema rečima gospodina Rolf-Juergen Seyerle, Generalnog direktora kompanije Star Import: “Ovaj sporazum označava početak novog poglavlja u Mercedes-Benz poslovanju u Bosni i Hercegovini. Pre svega želimo da se zahvalimo kompaniji STARline d.o.o. na njihovom profesionalnom pristupu i posvećenosti brendu u prethodnom periodu. Uvereni smo da će saradnja sa Emil Frey grupom, kao Generalnim distributerom biti još jedan korak napred u procesu razvoja ovog tržišta. Zajedno ćemo poboljšati vodeću poziciju našeg brenda u svim segmentima našeg poslovanja –  prodaji putničkih, dostavnih i teretnih vozila, autobusa i postprodaji. Naši ciljevi su ostali nepromenjeni: da maksimalno prepoznamo i izađemo u susret potrebama naših kupaca i da efikasno iskoristimo potencijale ovog tržišta.”Emil Frey - Mercedes-Benz

Star Import će osigurati koordinaciju dilerske mreže, kroz podršku prodajno servisnim centrima STARLine iz Sarajeva,  Autokuća Jajčević d.o.o. iz  Banja Luke i Auto Lijanovići d.o.o. koji se nalazi u Mostaru, i servisnim centrima AC Star d.o.o. iz Živinica i Lašva-Komerc d.o.o. iz Travnika. Postignutim sporazumom za Bosnu i Hercegovinu uz trzišta Srbije i Crne Gore, Emil Frey Grupa sprovodi svoju poslovnu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovaj region.

Kompanija će nastaviti da obučava kako svoje, tako i zaposlene ovlašćenih Mercedes-Benz partnera uz pomoć najsavremenije opreme i metodologije u najmodernijem Trening centru u regionu, koji se nalazi u Beogradu. Kao Generalni distributer, Star Import d.o.o. ima tržišno orjentisano poslovanje koje je okrenuto zadovoljstvu svojih klijenata i partnerskom odnosu sa dilerima.

 

Emil Frey Grupa je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine, od strane mehaničara Emil Frey-a, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, postprodaja i logistika automobila i auto delova). Grupa je prisutna na tržištu Švajcarske i drugih evropskih zemalja.