Električni Soul EV ide u serijsku proizvodnju

Hank Lee, potpredsednik i glavni izvršni direktor korporacije Kia Motors, nedavno se pridružio inženjerima iz Kijinog centra za istraživanja i razvoj kako bi definisali evropske specifikacije novog modela Soul EV potrebne za prodaju u Evropi. Električni novajlija će 4. marta doživeti evropsku premijeru na 84. salonu automobila u Ženevi.
Električnog Soula će u drugoj polovini godine, kada počinje njegova proizvodnja, pokretati litijum-ion polimerske baterije od 27 kWh i električni motor snage 110 KS (81,4 kW), koji proizvodi velikodušnih 285 Nm obrtnog momenta, čime Soul EV postaje prva električna Kia koju će prodavati širom sveta.

Hank Lee - Soul EV sign-off 1 (Medium)
Gospodin Lee se pridružio razvojnim inženjerima kako bi vozilo provozali po javnim cestama i potpisali konačnu odluku o voznim osobinama, upravljivosti i performansama po evropskim specifikacijama. Lee, koji je pomno pratio razvoj električnog Soula od samog početka, rekao je da su zbog velikog interesovanja koje u Evropi vlada za Soul EV povećali plan isporuka za Evropu na gotovo 1.000 vozila.

Hank Lee - Soul EV sign-off 2 (Medium)
Pored ovog novajlije Kia će u Ženevi predstaviti i novu hibridnu tehnologiju. Hibridni pogon nove generacije, koji je razvijen u Evropi, namenjen je upotrebi u novim modelima Kia.