24/05/2024

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kia Motors je pokazao prve crteže svoje nove luksuzne limuzine K900. Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja. Elegantna i minimalistička unutrašnjost novog K900 svim putnicima u kabini pruža mirnu sredinu u kojoj vreme drugačije prolazi.

Prijatan ambijent u kabini sa savremenim kombinacijama materijala

Kia je kreirala elegantnu i luksuznu kabinu u kojoj je vozač postavljen u središte i stvoren je osećaj bezbednog utočišta od spoljnog sveta. Površine, koje se protežu od središnje konzole do vrata, napravljene su od savremenih kombinacija materijala, mekanih na dodir, s detaljima od drveta i furnira i prave kože.

Minimalistička unutrašnjost s naprednim tehnologijama i novi HMI interfejs

Minimalistička unutrašnjost novog K900 donosi novi HMI interfejs i napredne in-car tehnologije, kao naprimer novi inteligentni sistem kontrole osvetljenja i ambijentalno osvetljenje sa hromoterapijom (terapija bojama). 12,3-inčni HMI ekran je ugrađen kako bi poboljšao mir i spokoj u kabini. Interfejs kontrola osvetljenja koristi senzore blizine, koji osvetljavaju samo ako prepoznaju približavanje vozačeve ruke na prekidaču armaturne ploče. Vozači mogu sami da podese sistem ambijentalnog osvetljenja. Suptilno osvetljenje može da osvetljava kabinu u čak 64 boja i sedam tematika, što stvara savremen, ali i nadasve prijatan ambijent.

Nova limuzina Kia K900, koju će proizvoditi u Južnoj Koreji, biće dostupna na nekim svetskim tržištima (među kojima nema Evrope) u drugoj polovini godine.