Ekskluzivne skice: Koncept studija ŠKODA VISION iV ima novi inovativni koncept enterijera

Crtež unjutrašnjosti modela ŠKODA VISION iV pruža uvid u iznenađujuća rešenja u prvom potpuno električnom automobilu brenda ŠKODA automobila koji je izgrađen na MEB platformi (Modular Electric Drive Kit). Tradicionalni centralni tunel se ne koristi – tako su ŠKODA dizajneri iskoristili mogućnosti nove MEB platforme kako bi kreirali prostran i inovativan enterijer.

Na primer, oni su rekonfigurisali izgled instrument table i centralne konzole. Između sedišta vozača i suvozača, VISION iV nudi mnogo prostora za odlaganje na najnižem nivou, iznad kog se nalazi centralna konzola kojoj je još lakše pristupiti sa mesta vozača i suvozača. Dva mobilna telefona, koja mogu biti bežično integrisana u infotainment i operativni sistem, mogu se postaviti u konzolu dok se induktivno pune.

Instrument tabla se sastoji od dva nivoa koji povezuju i dekorativnim šavovima iscrtavaju linije prednje strane vozila. Veliki samostojeći ekran izgleda kao da lebdi u srednjem delu iznad instrument table, ispred koje se nalazi držač za ruku koja upravlja ekranom. Volan je takođe redizajniran, sada ima dva kraka i „ŠKODA“ natpis u centralnom delu umesto loga.
ŠKODA preduzima još jedan korak ka elektromobilnosti sa modelom VISION iV.

U naredne četiri godine, češki proizvođač automobila će investirati oko 2 milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti. Brend će predstaviti deset električnih modela do kraja 2022. Svetska premijera koncept studije ŠKODA VISION iV je zakazana za Sajam automobila u Ženevi.