23/06/2024

EKO SERBIA SPONZOR OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

U sredu, 31.januara 2018. godine održana je konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o sponzorstvu kompanije EKO Serbia i Olimpijskog Komiteta Srbije (OKS) u okviru koje je predstavljen i Olimpijski Tim Srbije za predstojeće Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu.

Treći put za redom, potpisivanjem sponzorskog ugovora, kompanija EKO Serbia još jednom potvrđuje svoju posvećenost timskom i sportskom duhu, borbenosti i odvažnosti. Nastavkom saradnje EKO Serbia ostaju zvanične pumpe i postaju bronzani sponzor Olimpijskog tima Srbije u ciklusu Tokio 2020.

Prisutnima su se obratili, Sotiris Anastasiadis, predstavnik grupacije Hellenic Petroleum, Generalni Direktor EKO Serbia, Vuk Radović i Predsednik OKS, Božidar Maljković, a nakon toga ozvaničen je produžetak velikog partnerstva.

„EKO Serbia godinama unazad ulaže u sport i podržava Olimpijski Komitet Srbije (OKS). Kao temelj odlične saradnje, odlučili smo da treći put zaredom podržimo Olimpijski Komitet Srbije i damo svoj doprinos jačanju naših najboljih sportista  i uđemo u modernu istoriju srpskog olimpizma. Dajemo naš doprinos ne samo na putu ka njihovom uspehu, već stavljamo akcenat i na primer koji naši sportisti pokazuju našem okruženju“, rekao je Vuk Radović, generalni direktor EKO Serbia.

Hellenic Petroleum grupacija, čiji je član EKO Serbia, postala je prepoznatljiva u podršci sportskim timovima i važnim sportskim događajima, jer su za njih vrednost ljudi, kao najjače gorivo za buduće uspehe. Pored sporta, kompanija ulaže u edukaciju, inovacije, zaštitu životne sredine kao vrednosti društveno odgovornog poslovanja.

Predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije, Božidar Maljković, izjavio je: „Za Olimpijski komitet Srbije, Eko Serbia je partner koji ima posebno mesto, obzirom da je način na koji kompanija koristi mogućnosti naše saradnje uvek bio izvanredan. Želim da verujem da je ovaj osećaj obostran i ako je tako, onda smo na pravom putu. Ključna stvar koja spaja naše dve kuće jesu vrednosti koje delimo i pristup poslu kojim se bavimo. Maksimalna posvećenost i briga o klijentu je, to govorim i iz ličnog iskustva, odlika EKO Serbia. Takav pristup neguje i Olimpijski komitet Srbije u odnosu prema sportistima i njihovim trenerima. Oni su uvek na prvom mestu.“

Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, predstavljeni su naši olimpijci, snaga i ponos na predstojećim Zimskim Olimpijskim igrama. Tim Srbija čine Nevena Ignjatović koja će nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pjongčangu, zatim  Marko Stevović i  Marko Vukićević koji će uz Nevenu nastupati u alpskom skijanju, dok će u nordijskim disciplinama Srbiju predstavljati Damir Rastić. Naši Olimpijci su naveli da će dati sve od sebe da dostojno predstavljaju Srbiju i pozvali su građane Srbije da im pruže podršku.

Na samoj konferenciji, predstavnici kompanije EKO Serbia i OKS izrazili su obostrano zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o sponzorstvu i po prvi put predstavili zvaničnu opremu našeg Olimpijskog Tima.