Ekipa De Rooy ostvarila pobedu na trci Dakar 2016 sa Goodyear pneumaticima

Ekipa De Rooy ostvarila pobedu na trci Dakar 2016 sa Goodyear pneumaticima

20/01/2016 Off By admin@mobilpublic

Na trci Dakar 2016, koja se završila prošle subote, pobedu u klasi teretnih vozila zabeležila je ekipa De Rooy na čelu sa holandskim vozačem Gerardom De Rooyem. Preko 50 kamiona iz celog sveta nadmetalo se na trci poznatoj i pod imenom »Odiseja«, a na cilj u Rosariju prvi je stigao kamion Powerstar Iveco #501.

20160116: ROSARIO-Argentina:

Pobednički kamion je bio opremljen terenskim teretnim pneumaticima Goodyear ORD dimenzija 375/90R22.5. Posle velikog uspeha 2012. godine, za Gerarda De Rooya je ovo već druga pobeda u klasi teretnih vozila u trci Dakar, a prvi put su na trkačkom kamionu pobednika bili montirani Goodyearovi pneumatici.

Goodyearovi ORD terenski teretni pneumatici u ekstremnim uslovima

Trka Dakar ima reputaciju najzahtevnije svetske trke za kamione na kojoj za 13 dana vozači prelaze oko 9.000 kilometara po najzahtevnijem terenu koji mogu da ponude Argentina i Bolivija. Vozači i njihovi kamioni su na ovoj trci izloženi izuzetno teškim terenskim podlogama kao što su pesak, kamenje i blato, pa su adekvatni pneumatici jedan od najvažnijih faktora. Stoga je trka Dakar predstavljala i zahtevan test za terenske teretne pneumatike Goodyear ORD, a ekipa De Rooy je pobedom dokazala da ovi pneumatici obezbeđuju visoke performanse čak i u ekstremno teškim uslovima terenske vožnje.