EICMA 2018 – SALON MOTOCIKALA I OPREME – MILANO

Milano je pre nekoliko dana bio centar moto industrije. Ovaj grad na severu Italije je po 76.put otvorio vrata za motore i prateću opremu. 1200 brendova predstavljeno je na najvećem i najznačajnijem medjunarodnom sajmu dvotočkaša i opreme na svetu.

Preko 60 izlagača ponudilo je inovativna i revolucionarna rešenja, a većina marki sačuvala je najveće i najozbiljnije premijere upravo za Milano. Na osnovu svega što se videlo, jasno su se mogli uočiti trendovi koji trenutno vladaju ili će preuzeti primat u narednim godinama. O značaju jednog ovakvog svetskog salona govorio je i predsednik Andrea DelOrto.

“ Salon predstavlja globalno vazan dogadjaj u moto industriji koja se transformiše iz godine u godinu. Produktivnost je usmerena ka inovacijama, savršenim i savremenim rešenjima u svetu motocikala. Ovde se predvidja i odredjuje budućnost inzenjeringa i dizajna motocikala koja zasigurno vodi ka pozitivnom trendu.

Mi vidimo puteve koji još i nepostoje. Ovaj 76.medjunarodni  Salon motora i opreme posebnu paznju posvetio je mobilnoj budućnosti, a naročito elektrifikaciji na dva točka.”

Ovo je najveći kontejner strasti na svetu, rekao je DelOrto.