DUŠAN BORKOVIĆ URUČIO AUTO-SEDIŠTA PRVOROTKAMA

DUŠAN BORKOVIĆ URUČIO AUTO-SEDIŠTA PRVOROTKAMA

14/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Dušan Borković, dvostruki prvak Evrope u automobilizmu uručio je juče, u okviru akcije Bezbednost nikad nije na odmoru, auto-sedišta majkama prvorotkama u GAK Narodni front. Kompanija Keprom ovom donacijom je dala svoj doprinos kampanji “Prvih 1000 dana” koju je pokrenuo Grad Beograd kao podršku povećanju nataliteta u glavnom gradu.

Mame i Dusan Borkovic

Pored našeg proslavljenog automobiliste, svečanom uručivanju auto-sedišta prisustvovali su dr Radomir Marković, pomoćnik direktora GAK Narodni front, Ilijana Radovanović ispred Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada i članica Veća opštine Savski venac Danijela Mirjanić.

“GAK Narodni front ima zadovoljstvo da bude deo kampanje Prvih 1000 dana i drago mi je što su naše mame dobile na poklon auto-sedišta koja su izuzetno važna za bezbednu vožnju beba”, rekao je dr Radomir Marković, pomoćnik direktora GAK Narodni front.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji samo 32 odsto roditelja dece do tri godine koristi auto-sedišta, dok čak 90 odsto njih to čini nepravilno. Uzrok tome je najčešće nepostojanje svesti o značaju pravilne upotrebe auto-sedišta za bezebednost dece u saobraćaju. Dušan Borković je podsetio i da je statistika neumoljiva i da ukazuje da u poslednjih deset godina deca češće stradaju kao putnici u automobilu, nego kao pešaci.

ROX_4877

„Najveći broj saobraćajnih nesreća dešava se na kratkim putovanjima, često na samo nekoliko kilometara od kuće. Kampanji sam se priključio sa željom da što veći broj roditelja sazna koliko su auto- sedišta važna za bezbednost njihove dece u vožnji, od samog rođenja. Srećan sam i spokojan jer će danas mališani mama kojima smo poklonili sedišta, na bezbedan način izaći iz bolnice, ali i što smo ovom akcijom podržali važnu beogradsku kampanju Prvih 1000 danarekao je Borković.

Ilijana Radovanović iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu istakla je koliko je važno da se i druge društveno odgovorne kompanije priključe projektu beogradski Bebi klub, dok je članica Veća opštine Savski venac Danijela Mirjanić rekla da će ova beogradska opština nastaviti da podržava ovakve akcije.

“Na teritoriji naše opštine su tri najveća porodilišta, a mi smo na žalost jedna od najstarijih beogradskih opština zato nam je svakako cilj da podržimo ljude da formiraju porodice i da se broj beba povećava”, rekla je Mirjanić.

ROX_4919_1

Mlade mame Sandra Vučetić, Ivana Radovanović i Ivana Ristić su sa oduševljenjem pozdravile današnju akciju

“Auto-sedišta su nekada nažalost preskupa stavka za mame koje izlaze iz porodilišta. Zbog neinformisanosti, mladi roditelji će kupovinu sedišta doživeti kao nepotreban izdatak. Danas sam shvatila koliko su ova uverenja pogrešna“, rekla je jedna od mama.