28/05/2024

DUŠAN BORKOVIĆ DANAS ZAVRŠAVA DRUGU SEZONU U TCR

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković danas završava svoju drugu sezonu u TCR Svetskom šampionatu. Borković će na poslednjem trkačkom vikendu, koji se u subotu vozi u Dubaiju startovati sa 16. pozicije, ali zbog pravila koja nalažu da vozači marke Hyundai ne bogu biti bodovani, Dušan je faktički na 14. mestu na startu.

Borkoviću je na početku prvog dela kvalifikacija pukla guma, posle čega je morao u boks. Po izlasku na stazu popravljao je svoje vreme, a u jednom trenutku je izbio na deveto mesto.

Ipak, problemi sa predupravljanjem i podupravljanjem automobila uticali su da ne bude u konkurenciji za drugi deo kvalifikacija na stazi u Dubaiju.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, na ovaj način zaokružuje još jednu epsku priču u kojoj je promovisao srpski automobilizam i svoju zemlju širom sveta.

Uprkos brojnim poteškoćama sa automobilom i pehovima koji su ga pratili čitave sezone, Borković je beležio izvanredne rezultate, uključujući pobede u Bahreinu i Austriji. Pored toga, na svakoj trci, zahvaljujući Borkovićevim nastupima, publika na  stazi, ali i milionski TV auditorijum mogli su da vide veliki baner s napisom „Invest in Serbia“, koji će biti istaknut i na trkama u Dubaiju.

„Već na slobodnim treninzima znao sam da ne mogu mnogo da očekujem na ovoj stazi, s obzirom na to da je treći sektor veoma spor. Nakon što mi je pukla guma, potpuno se promenio balans i auto je zanosio zadnjim delom. Mislio sam da će biti bolje, ali šta je tu je. Bolje nije moglo sa autom koji se ponašao jako loše. Ipak, imam i lepih vesti o narednoj godinu o kojima još ne mogu mnogo da pričam. Za kraj, hvala na podršci mom timu, sponzorima i navijačima. Zbog svih vas cu se truditi maksimalno da osvajanjem novih bodova završim ovogodišnji šampionat“, poručio je Borković posle kvalifikacija.

Prva trka biće vožena danas u 8:10 po našem vremenu (snimak na RTS 2 i RTS HD od 11:50), a druga u 12:35 u direktnom TV prenosu na RTS 2 i RTS HD.

Dušan Borković uoči poslednjeg vikenda zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.