Dunlop RoadSmart III sport-touring moto pneumatik

Dunlop RoadSmart III sport-touring moto pneumatik

20/04/2016 Off By admin@mobilpublic

Dunlop Europe lansirao je najnoviji sport-touring pneumatik, koji je namenjen zahtevnim potrebama evropskih motociklista. Pneumatik RoadSmart III odlikuje unapređeni dezen gazećeg sloja sa inovativno postavljenim kanalima pod uglom kojima se obezbeđuje optimalna čvrstina gazećeg sloja. Na taj način omogućeno je ravnomerno habanje sa ciljem da vrhunske performanse pneumatika budu očuvane tokom čitavog veka trajanja.

Dunlop Europe lansirao je najnoviji sport-touring pneumatik

Pri kreiranju dezena prvi put je korišćena i iGT tehnologija (Interconnecting Groove Tread) koja pneumatiku obezbeđuje bolje performanse na mokroj podlozi. Ovaj dezen obezbeđuje brzo i efikasno odvođenje vode i omogućava pneumatiku dobro prianjanje i dobru vodljivost – čak i kad je istrošen. Zahvaljujući MultiTread smeši nove generacije, izrađenoj po inovativnoj nano-tehnologiji, pneumatik omogućava više pređenih kilometara, dok istovremeno osetno poboljšava prianjanje na mokroj podlozi. Pneumatik takođe odlikuje i sasvim nova karkasa koja je u velikoj meri zaslužna za ravnomernije habanje pneumatika i veću kilometražu. Nova karkasa omogućava i preciznije upravljanje, pri čemu se od vozača traži mnogo manje napora.

Odlični rezultati na nezavisnim testovima

Nezavisna organizacija za ocenjivanje Motorrad Test Center (MTC) potvrdila je prednjem pneumatiku RoadSmart III naziv vodećeg na području izdržljivosti. Posle zahtevne vožnje po španskoj trasi za testiranje, prednji pneumatik RoadSmart III zauzeo je prvo mesto, a u pogledu kilometraže bio je za neverovatnih 82% bolji od proseka testiranih konkurentskih pneumatika.2

Dunlop Roadsmart III

Zadnji pneumatik takođe je dobio najbolju ocenu u pogledu kilometraže, pri čemu je imao prednost od 19% u poređenju sa prosekom testiranih konkurenata.[1] Pneumatik Dunlop RoadSmart III je na MTC testu u kategoriji vodljivosti na suvoj podlozi takođe dokazao svoju prednost u poređenju sa glavnim konkurentima i bio za 10% bolji od proseka[2] četiri konkurentska pneumatika.

 

Pneumatik RoadSmart III je na raspolaganju u 18 specifikacija koje pokrivaju 16 dimenzija. Nova ponuda omogućava izbor konstrukcije u dve najvažnije dimenzije zadnjeg pneumatika – 180/55ZR17 i 190/55ZR17. Vozači mogu da izaberu standardni zadnji pneumatik RoadSmart III koji zadovoljava potrebe od teških do srednje teških motora GT, ili specijalnu SP (sportsku) varijantu pneumatika koji je prilagođen karakteristikama lakših naked i sportskih motora.

Novi Dunlopov moto pneumatik

[1] Izračunato uvažavajući minimalnu dubinu profila od 1,6 mm prema nemačkoj regulativi. U poređenju sa prosekom performansi tri glavna konkurentska proizvoda u segmentu radijalnih sport-touring pneumatika (Michelin Pilot Road 4, Bridgestone T30 Evo i Pirelli Angel GT). Test je vršio Motorrad Test Center novembra 2015. po narudžbi Goodyear Dunlop-a. Dimenzije pneumatika 120/70ZR17 prednji i 180/55ZR17 zadnji. Motor na testu: Yamaha FJR 1300A; testiranje na terenu vršeno je na putevima različitih voznih površina u španskoj pokrajini Almeria.

[2] U poređenju sa prosekom performansi četiri glavna konkurentska proizvoda u segmentu radijalnih sport-touring pneumatika (Michelin Pilot Road 4, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT i Metzeler Roadtec Z8 MO). Test je vršio Motorrad Test Center januara 2016. po narudžbi Goodyear Dunlop-a. Dimenzije pneumatika 120/70ZR17 prednji i 180/55ZR17 zadnji. Motor na testu: Yamaha FJR 1300A; testiranje je vršeno na stazi za testiranje preduzeća Goodyear Dunlop u Mirevalu, Francuska.