Druga generacija Opel Insignije: Novi Grand Sport i Sports Tourer zablistali u Ženevi

Druga generacija Opel Insignije: Novi Grand Sport i Sports Tourer zablistali u Ženevi

14/03/2017 Off By admin@mobilpublic

Opel demonstrira koliko su „x-citing“ (uzbudljivi) novi modeli na ovogodišnjem, 87. po redu Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Proizvođač automobila iz Riselshajma trenutno automobilskom svetu po prvi put predstavlja potpuno novu perjanicu, Opel Insigniju u Grand Sport i Sports Tourer varijantama, dok „x-tremno“ trendi i svestran  Crossland X  ima svoje prvo javno pojavljivanje. Opelova ženevska ponuda 2017. je zaokružena debitovanjem novog Opel OnStar personalne servisne asistencije i novog Opel Exclusive programa, koji vlasnicima Insignije omogućava da kreiraju vozilo, ekskluzivno po svom sopstvenom ukusu.

Potpuno nova Opel Insignija je u izuzetno dobroj formi. Poseduje sportsku eleganciju velikog kupea, a njena kompletno nova arhitektura je čini beskompromisno prostranom i zaista zabavnom za vožnju. Takođe, nudi bezbednost za primer i komfor svojstven istinskoj perjanici. Ne samo što druga generacija Insignije impresionira svojim spoljašnjim linijama koje oduzimaju dah i „wellness“ atmosferom unutar kabinskog prostora, ona takođe pruža najširi spektar inteligentnih tehnologija, počev od Opel IntelliLux LED® matričnih farova i veoma sofisticiranog pogonskog sistema na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, pa do ultramodernih sistema vozačke asistencije i prefinjenog „head up“ displeja. Aktivna aluminijumska hauba motora sa poboljšanom zaštitom pešaka zaokružuje značajno poboljšanje u domenu bezbednosti.

Dodatno, Insignia dolazi sa prvoklasnom digitalnom konektivnošću, tipičnom za Opel, sa funkcijom integracije pametnih mobilnih telefona, što je u ponudi sa novim Opel OnStar personalnim asistentom. Ovo Insignijinim putnicima omogućava da rezervišu hotelsku sobu¹ ili pronađu odgovarajuće parking mesto², preko OnStar savetnika, koji je stvarna osoba, ne kompjuter. Sveukupno, nova Insignia impresionira sjajnom agilnošću, povećanim kabinskim prostorom i izuzetnim odnosom „uloženo-dobijeno“, što je čini ozbiljnim izazivačem čak i za pripadnike premijum marki.

Nova perjanica je takođe prvi Opel dostupan uz inteligentni pogonski sistem na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta. Zajedno sa novom generacijom efikasnih turbo motora, redukovanjem mase za do 200 kilograma (u zavisnosti od verzije) i nižoj poziciji sedenja, nove Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer su agilnije nego ikada ranije, pružajući vozaču direktno i prijatno iskustvo u vožnji.