Agencija EXPLORER se bavi organizovanjem avantura, u osnovi kroz OFF road i ON road vožnje, ali i uključujući dodatne aktivnosti – planinarenje, rafting, biciklizam, kajaking, kao i mnoge druge aktivnosti. Svoje poslovanje, tačnije avanture, EXPLORER sprovodi kao posebne turističke aranžmane ili dodatak postojećim aranžmanima, kao tim bilding aktivnosti, ali i kao različite marketinške – promotivne aktivnosti. Kao dnevni izlet, produženi vikend ili sedmodnevnu turu, ali i kao potpuno individualni aranžman – u potpunosti prilagodjen željama, potrebama i mogućnostima klijenata. Kroz sve poznate, ali i manje poznate lokalitete u Srbiji, a takodje i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Sa 5 potpuno novih i prilagodjenih putničkih, terenskih vozila, Jeep Renegade modela, uz korporativan i profesionalan pristup, a u isto vreme i vrlo prilagodljiv, EXPLORER organizuje celokupne avanture na jedan drugačiji, a pre svega premijum način.

Svoju prvu promociju, a povodom početka poslovanja, EXPLORER je započeo u Auto Kući KOLE, Zemun, sa kojom je od početka uspostavljena saradnja. Saradnja koja se tiče tehničke podrške sa jedne strane, a organizovanje i sprovodjenje različitih promotivnih aktivnosti sa druge strane. Auto Kuća KOLE je ovom prilikom ujedno obeležila još jednu flotnu isporuku od 5 vozila – onih koje EXPLORER koristi u svojim avanturama, ali je uspostavjanjem saradnje pokazala da je prepoznala nešto novo i kvalitetno, što na našem tržištu ne postoji i podržala agenciju EXPLORER.

Promocija je počela kratkom prezentacijom čime se EXPLORER bavi, a onda je prikazan i način na koji EXPLORER organizuje avanture. Iz Auto Kuće KOLE, karavan se zaputio u prvu avanturu, gde su učesnici, podeljeni po timovima morali da nadju odredjenu lokaciju, a kroz različite načine navodjenja. Po nalaženju lokacije, nastavjena je vožnja OFF road putevima Ade Ciganlije, koja krije puno zanjimljivosti.

Posle vožnje zemljanim i polupeščanim skrivenim putevima, za učesnike je organizovana nova igra – potraga skrivenih predmeta u prirodi. Obzirom da se i ovde radilo o timskoj igri, prikazan je još jedan vrlo zanjimljiv način animacije. Avantura je nastavljena kroz drugi deo OFF road vožnje, a odatle se, ovaj avanturistički karavan, gradskim putevima vratio odakle je i krenuo, u Auto Kuću KOLE, gde su najspretnijima, tj. pobednicima uručene i simbolične nagrade.

EXPLORER je ovom promocijom pokazao jedan potpuno nov, a nadasve vrlo zanjimljiv pristup organizovanja različitih aktivnosti klijentima koji žele da dožive avanturu. I to na poseban način. Pored organizovanja različitih avantura, cilj EXPLORERa je i što bolje upoznavanje različitih geografskih, istorijskih i kulturnih lokaliteta i znamenitosti pre svega Srbije, ali i regiona.