Nemačka kompanija  ZF razvila je novi sistem vazdušnih jastuka, koji je predstavila na simpozijumu “Airbag 2018”, održanom u Manhajmu u novembru. Konstruisani su sugurnosni vazdušni jastuci koji se naduvavaju izvan putničke kabine vozila i koji su, kako se navodi, već spremni da se pojave na tržištu.

Kako objašnjavaju u ZF-u, bočni sudari spadaju među najopasnije saobraćajne nezgode. Samo u Nemačkoj u udesima ove vrste godišnje pogine skoro 700 ljudi, što je trećina od ukupnog broja smrtno stradalih na putevima u toj zemlji.

Prema njihovim rečima, ovaj tip vazdušnog jastuka smanjuje prodiranje jednog vozila u drugo za 40%.

Sistem  pouzdano predvidja, uz radare I senzore, da će se sudar zaista i dogoditi i sprečava nepotrebno aktiviranje jastuka. Sistem  detektuje nailazak drugog vozila sa strane, dok centralna upravljačka jedinica procenjuje u roku od 150 milisekudni da li je sudar neizbežan ili ne, i na osnovu toga donosi odluku da li da aktivira vazdušni jastuk.

Veliki vazdušni jastuk ima  zapreminu od  280 do 400 litara, što je oko osam puta veća količina vazduha u odnosu na onu koja je potrebna za aktiviranja unutrašnjeg vozačevog jastuka.