24/05/2024

Delta Motors analizirala prošlu godinu i predstavila planove za 2018.

Najprodavaniji modeli automobila u 2017. bili su BMW Serije 5 sa 182 prodate jedinice i BMW X3 sa 112 jedinica. Predstavljen je i novi model MINI Countryman – kompaktni SUV u premijum klasi koji je činio 47% prodaje MINI modela u 2017. Kada su motocikli u pitanju, prodato je više od 130 jedinica, dok je najprodavaniji među njima BMW 1200GS Adventure.

Svojevrsnu rekapitulaciju aktivnosti kompanije Delta Motors u 2017. godini i planove za nastupajući BG Car Show koji će se krajem marta održati u Beogradu, predstavnicima medija prezentovani su na zanimljivom druženju u vinariji „Šapat“ u blizini Slankamena.

Na ovo druženje novinari su stigli automobilima brendova BMW, MINI i HONDA, a posebna atrakcija bilo je upoznavanje sa najnovijim modelom BMW X2 koji je upravo stigao u Beograd i biće među zvezdama štanda Delta Motorsa u hali 3 Beogradskog sajma tokom BG Car Show-a.

Godinu 2017. obeležio je porast u prodaji od 26% kod BMW modela, a 36% kod MINI modela. Delta Motors imao je najznačajniji sajamski nastup do sada. U posebnoj BMW hali, na 2500m2, bilo je izloženo preko 30 BMW i MINI modela. Po prvi put svoj nastup u Beogradu imao je i Rolls Royce. Delta Motors je u 2017. potpisao novi ugovor za hibridna i BMW i vozila.

Uveden je BMW Service Inclusive (BSI) i MINI Service Inclusive (MSI) benefit za klijente kao standard. Paket usluga BSI podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od pet godina ili do pređenih 100.000 km, a MSI paket usluga koji podrazumeva besplatno redovno održavanje u trajanju od četiri godine odnosno pređenih 60.000 km . Prethodne godine počeo je sa radom BMW Servis 6+, prvi ovlašćeni servis za starija BMW i MINI vozila u jugoistočnoj Evropi, za nepunih godinu dana rada imao je preko 900 radnih naloga, a 74% klijenata prvi put je bilo u ovlašćenom servisu.

Prethodne godine BMW je osvojio različite prestižne nagrade od kojih izdvajamo nagradu „Zlatni Auto“ koju dodeljuje časopis Auto Bild za BMW Serije 4. U kategoriji Zeleni automobil nagrađen je BMW i8, dok je BMW Serije 4 nagrađen i u kategoriji Limuzina. Kompanija Delta Motors je, takođe, dobitnik Grand prix nagrade za poboljšanje celokupnog sajamskog nastupa koju dodeljuje Beogradski sajam.

Pored nagrada, možemo se pohvaliti donacijama – u martu 2017. godine Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu donirano je, kao nastavno sredstvo, motorno vozilo BMW Serije 6, model 650i kabriolet. A u decembru 2017. usledila je donacija najsavremenijeg tipa karoserije BMW Serije 7 Tehničkoj školi GSP, za praktičnu nastavu učenika. Karoserija je napravljena od različitih vrsta čelika, aluminijuma i CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic).

Godina 2018. će biti godina X modela. Pored prvog ikada BMW X2, očekuju nas novi BMW X4 i X5. Zatim BMW Serije 8, BMW i8 Roadster, BMW Z4, kao i restilizovani modeli BMW Serije 1, 2 i 3.

Kada su motocikli u pitanju, ove godine stižu novi modeli BMW F 750 GS i F 850 GS.

Na ovogodišnjem sajmu automobila BG Car Show – biće predstavljena kompletna gama BMW limuzina i X modela. Zvezda štanda biće trendseter BMW X2, potpuno nesvakidašnji model BMW game. Zatim, biće izloženi modeli BMW X4 i X5 koji dolaze sa uštedom do čak 18.000 €. Biće predstavljen i BMW i3 u Melbourne red boji, po prvi put dostupnoj za ovaj električni automobil.

Kada su MINI modeli u pitanju novi vizuelni identitet brenda biće predstavljen u restilizovanim MINI hatch modelima Cabrio i JCW, dok će klijenti koji se opredele za kupovinu MINI Countryman modela mogu očekivati posebne finansijske pogodnosti.

Na Sajmu će, naravno, biti i iznenađenja – 2 modela koje će publika u Srbiji imati prvi put priliku da vidi.

U saradnji sa BMW Finance Services, u pripremi su posebni uslovi finansiranja i kamate za sajam.

Što se motocikala tiče, očekuju nas premijere BMW K 1600 B i BMW G 310 GS, a posebnu pažnju skrenuli bismo i na BMW F 750 GS i BMW F 850 GS.