Debi linije Jeep® “75th Anniversary” u prodajnim salonima Evrope, Bliskog istoka i Afrike

Debi linije Jeep® “75th Anniversary” u prodajnim salonima Evrope, Bliskog istoka i Afrike

19/04/2016 Off By admin@mobilpublic

Jeep® neguje tradiciju obeležavanja ključnih godišnjica ili značajnih postignuća specijalnim izdanjima vozila. Kako bi proslavio 75. godišnjicu, brend je predstavio modele specijalnog izdanja “75th Anniversary” na Sajmu automobila u Ženevi, a sada ih postepeno uvodi u prodaju širom regiona EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika).

160224_Jeep_Badge_75th_Anniversary_01

Slavljenička serija, koja se nudi za sve modele iz linije, proizvedena je u ograničenim količinama – samo 8.000 primeraka za ceo region EMEA – i ističe se novim i ekskluzivnim izgledom, znakom “75th Anniversary” na eksterijeru, felnama bronzane boje niskog sjaja, bronzanim i narandžastim umecima u eksterijeru, kao i sedištima sa reljefnim logotipom 75-godišnjeg jubileja. Ponuda je još primamljivija zahvaljujući sadržajnim paketima standardne opreme i izvanrednim tehničkim sadržajima brenda Jeep u pogledu mehanike, terenskih sposobnosti i još mnogo čega.

Jeep Renegade “75th Anniversary” pokreće 2-litarski dizel motor MultiJet II sa 140 ks, u spoju sa 9-stepenim automatskim prenosom i 6-stepenim manuelnim prenosom, a postoji i mogućnost izbora između dva benzinska motora: 1,4-litarski Turbo MultiAir II sa 170 ks i 2,4-litarski Tiger Shark sa 185 ks – oba u spoju sa 9-stepenim automatskim prenosom. Specijalno izdanje je takođe opremljeno sistemima Jeep Active Drive i Active Drive Low 4×4 (od čega je drugi dostupan samo u modelima sa 2-litarskim motorom MultiJet II i 9-stepenim automatskim prenosom). Specijalna izvedba, zasnovana na modelu Limited, poseduje sledeću opremu: 18-inčne felne, okvire hladnjaka, okvire svetala za maglu, krovni nosač, lajsnu zadnje svetlosne grupe, lajsnu zadnjeg branika i oznake u bronzanoj boji niskog sjaja; dvostruki izduvni sistem;  sedišta prekrivena novom, posebnom tkaninom opšivenom koncem u boji mandarine i ekskluzivan pokretni krov MySky, sa uklonjivim panelima.  U ponudi su sledeće boje eksterijera: jedinstvena zelena boja Jungle Green, siva Granite Crystal, narandžasta Omaha Orange, bela Alpine White, metalik Glacier boja, boja peska pustinje Mohave, siva Anvil i crna Solid.  Model Jeep Renegade posvećen 75-oj godišnjici, će se naći u prodajnim salonima u Srbiiji od maja meseca.

160224_Jeep_Grand_Cherokee_75th_Anniversary_02

Model Jeep Cherokee “75th Anniversary” zasnovan je na modelu Limited i u ponudi je u evropskim zemljama sa 2,2-litarskim turbo-dizel motorom MultiJet II sa 200 ks. Na raspolaganju na neevropskim tržištima su i 2-litarski turbo-dizel motor MultiJet II sa 170 ks, kao i 3,2-litarski V-6 benzinski motor sa 272 ks. Svi motori su povezani sa 9-stepenim automatskim prenosom. Karakteristike: jedinstvena Recon Green zelena boja eksterijera (pored ostalih raspoloživih boja, kao što su crna Brilliant Black, bela Bright White, metalik srebrna Billet Silver, siva Rhino i metalik siva Granite Crystal) ; 18-inčne felne, oznake i detalji u bronzanoj boji niskog sjaja; Bi-ksenonski farovi i dvodelni panoramski krov; crna ili Light Frost  bež sedišta presvučena napa kožom sa dvobojnim opšivom u kombinaciji boja mandarina/biser i 8,4-inčni Uconnect radio uređaj sa dodirnim ekranom. Model Cherokee za 75. godišnjicu biće dostupan sa sistemima pogona na sve točkove Jeep Active Drive I i Jeep Active Drive II, sa dva prenosna mehanizma i i nižim prenosnim odnosom.

Model Jeep Cherokee posvećen 75-oj godišnjici, će se naći u prodajnim salonima u Srbiji  od maja meseca.

160224_Jeep_Wrangler_75th_Anniversary_03(1)

Izvedbe modela Jeep Wrangler i Wrangler Unlimited  posvećene 75. godišnjici, zasnovane na modelu Sahara, pored boja koje su već u ponudi za ovu gamu (crna, metalik srebrna Billet Silver, bela Bright White, metalik siva Granite Crystal i boja peska pustinje Mohave),  nude se i sa jedinstvenom Sarge Green zelenom bojom karoserije i opremljene su snažnim 3,6-litarskim V-6 Pentastar benzinskim motorom sa 284 ks ili 2,8 litarskim dizel motorom sa 200 ks. Standardan deo opreme su: nove 18-inčne alu-felne u bronzanoj boji niskog sjaja; rešetka hladnjaka u boji karoserije, sa okvirima rešetke i farova  u bronzanoj boji niskog sjaja; izbočina iznad motora sa funkcionalnim ispustima za vazduh; dvodelni pokretni krov u dve boje; kožna sedišta Ombre Mesh; diferencijali sa povećanim trenjem i navigacija sa vrhunskim zvučnim sistemom.

Model Jeep Wrangler posvećen 75-oj godišnjici,  će se naći u prodajnim salonima u  Srbiji  od septembra meseca.

160224_Jeep_Range_75th_Anniversary

Liniju modela posvećenu 75-godišnjem jubileju kompletira model Jeep Grand Cherokee “75th Anniversary”, sa snažnim 3-litarskim dizel-motorom V-6 MultiJet sa 250 ks, te sa 3,6-litarskim benzinskim motorom V-6 Pentastar sa 286 ks. Oba motora su u spoju sa 8-stepenim automatskim prenosom. Perjanica brenda Jeep u verziji posvećenoj 75-godišnjem jubileju, zasnovana na izvedbi Limited, nudi sveobuhvatnu opremu koja obuhvata: 20-inčne lake alu-felne; okvire prednje maske, okvire svetala za maglu, lajsnu donje maske, krovne nosače i oznake u bronzanoj boji niskog sjaja; navigacioni sistem; vazdušno oslanjanje Quadra-Lift koje podešava klirens u pet različitih nivoa, radi bolje dinamike u terenskoj i vožnji na putu. Jeep Grand Cherokee “75th Anniversary” je u ponudi sa velikim brojem boja eksterijera, uključujući jedinstvenu zelenu boju Recon Green, crnu Brilliant Black, sivu Granite Crystal,  metalik srebrnu Billet Silver i belu boju Bright White. Enterijeri su takođe posebni, izvedeni sa  opšivenim sedištima sa reljefnim logotipom i koncem u boji mandarine. Enterijeri presvučeni napa kožom u ponudi u crnoj Morocco Black ili crnoj New Zealand / bež Light Frost boji.

Model Jeep® Grand Cherokee posvećen 75-oj godišnjici, će se naći u prodajnim salonima u Srbiji od jula meseca.