13/07/2024

DDOR BG CAR SHOW I MOTOPASSION NA BEOGRADSKOM SAJMU

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 05 i Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION već su upalili motore i ubrzavaju, a maksimalnu brzinu dostići će od 17. do 23. marta 2016. godine, na izložbenim pistama neke od šest hala Beogradskog sajma. Petnaestak dana pre službenog starta ove najveće i najreprezentativnije ovogodišnjе manifestacije u sektoru auto-moto industrije u čitavom regionu, interesovanje izlagača i gostiju nagoveštava izuzetan, možda čak i rekordan broj posetilaca, oko 140 hiljada.

bg car show 4

Uz očekivani, takođe rekordan broj automobilskih brendova, uključujući i one najekskluzivnije iz premium segmenta – Mercedes-Benz, BMW, Audi, Citroen, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Mitsubishi, KIA, GAZ, SEAT, VW, Renault, Nissan, Dacia, GWS, Ssang Yong, Toyota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi – posetioci će biti počašćeni brojnim premijerama, među kojima su: evropska postpremijera novog mercedesa E klase, renault megan, renault talisman, ford mustang, opel astra, audi Q7 i A4, BMW X1, mazda MX-5, fiat tipo, KIA sportage, novi toyota prius i toyota mirai, potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu, sa pogonom na vodonik, i drugi… Pravo društvo za takođe premijerni Bentley.

bg car show 1

U moto segmentu kolonu predvode Harley Davidson, BMW, Honda, Yamaha, Suzuki, Sym, Sprint te popularni brendovi Vespa, Gilera, Aprilia, Piaggio, Scarabeo, Derbi i Moto Guzzi iz Piaggio grupe, a uz najnovije modele sajamskih “povratnika” kao što su Ducati, Kawasaki i Kymco, ugođaj će za one koji vole adrenalin na dva točka biti neponovljiv.

S obzirom na to da je akcenat velikog dela sajamskih postavki na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, što postaje jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila, posebnu atrakciju za posetioce najavljuje na svom štandu medijski sponzor Sajma automobila – kompanija SAT Media Group. Radi se o automobilu Syrma, konceptu sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon, napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu, i to u jednom jedinom primerku.

bg car show 5

Ipak, sve to je samo deo sajamskog auto-moto raja u kojem će posetioci moći da uživaju svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Poseban sajamski poklon posetiocima je Family day, 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu – 500 dinara za roditelje sa decom do 16 godina.