28/05/2024

Der lokal emissionsfreie und geräuscharme eCanter macht den alltäglichen Verteilerverkehr in Städten wie New York City nachhaltiger und umweltfreundlicher The local zero-emission, zero-noise eCanter will help transform New York City, and other urban areas, into cleaner and quieter places for everyday deliveries

Mitsubishi Fuso Truck i Bus Corporation (MFTBC),  deo Daimler kamiona – lidera na svetskom tržištu kamiona poznatog po brendovima poput Freightliner, Mercedes-Benz i Fuso – proslavili su svetsko predstavljanje Fuso Ecanter modela u Njujorku. Fuso Ecanter je prvi električni kamion serijske proizvodnje koji će ove godine biti dostupan kupcima u Americi, Evropi i Japanu. MFTBC planira da u naredne dve godine kupcima ponudi 500 kamiona, a masovniju proizvodnju vozila planira za 2019. godinu.

Predsednica korporacije i glavni zastupnik za Aziju istakla je da su mnogi brendovi govorili o električnim kamionima, ali da je MFTBC prvi brend koji je otpočeo serijsku proizvodnju potpuno električnog kamiona. Navodeći da su izuzetno ponosni što su se odlučili za proizvodnju ovakog tipa vozila, ona je dodala i da je Fuso Ecanter nastao kao kruna dugogodišnjeg testiranja kamiona od strane kupaca, a delovi za kamion kao i servisiranje će moći da se obavljaju u FUSO dilerskim servisima širom sveta. Fuso Ecanter je atraktivno i isplativo vozilo ključno za budućnost međugradske distribucije i u potpunosti je u skladu sa svetskim standardima o niskoj emisji štetnih gasova.

Daimler je na svetskoj premijeri Fuso Ecanter modela istakao i da im je prvi komercijalni partner američki UPS – United Parcel Service – firma za transport robe. Kupovinom tri Fuso Ecanter kamiona sa nultom emisijom štetnih gasova UPS će realizovati težnju da obavlja svoju delatnost, a da pri tom ne ugrožava životnu sredinu.