24/05/2024

Cene su definisane: Novi Opel Vivaro Combi+ i Tourer

Opel Vivaro Tourer

Pre samo nekoliko nedelja novi Opel Vivaro monovolumeni su imali premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu, a sada je Vivaro Tourer dostupan za poručivanje, kao i novi Vivaro Combi+ minibus za devet putnika. Ulaznica u svet atraktivnih Vivaro modela startuje od 22.320 uključujući porez.

Opel Vivaro Tourer

Noviteti impresioniraju prvoklasnom opremom i udobnošću sličnom onoj u putničkim automobilima, nudeći pritom odličnu prostranost i fleksibilan raspored sedišta. Vozač i putnici uživaju u prednostima koje nude moderne tehnologije, a na spisku opreme se nalazi mnogo sistema asistencije i veliki broj opcija povezanosti. Posebnu pogodnost čini to što je sada opcioni Navi 80 IntelliLink sa praćenjem saobraćaja u realnom vremenu, kompatibilan sa Android Auto.

Savršen partner za biznis i rekreaciju: Elegantan, fleksibilan i komforan

 Po veoma atraktivnoj početnoj ceni od 28.900 evra, Vivaro Tourer predstavlja poslovni salon najviše klase. Oni koji žele da Tourer koriste kao mobilnu kancelariju za sastanke, jednostavno mogu da rotiraju drugi red sedšta za 180 stepeni, kreirajući veoma ugodan prostor. Ovaj prostrani ven je još komforniji sa dva opciona sedišta koja mogu da se rotiraju za 360 stepeni i sa sklopivim stočićem.

Standardna oprema modela Vivaro Tourer podrazumeva unutrašnje obloge sa LED osvetljenjem u plafonu koje obezbeđuje dovoljno svetla za čitanje bez naprezanja. Lap-top računari i drugi mobilni uređaju lako mogu da se povežu preko dva USB priključka i utičnice od 220 volti (do 300 vati), koji se nalaze kod drugog reda sedišta. Uz ugradnju opcionog dopunskog akumulatora, kapacitet može biti uvećan do 70 Ah, za korišćenje kada motor ne radi. Automatski klima uređaj, Park Assist i mnogi drugi sistemi su takođe uključeni kao deo standardne opreme, kao i obilje komoditeta za vozača i suvozača. Oni mogu da uživaju u opuštenoj vožnji zahvaljujući sedištima podesivim na šest načina, koja su opremljena i naslonima za laktove. Pored toga tu je i podesiva podrška u lumbalnom delu, kao i bočni vazdušni jastuci.

Vivaro Tourer može da se pohvali i ekskluzivnim spoljašnjim izgledom koji je naglašen ručkama vrata i prtljažnog prostora u crnoj boji sa visokim sjajem, a u istom finišu su izrađena i kućišta spoljnih retrovizora. Dopunu predstavljaju potpuno zatamnjena stakla iza B stubova i 17-inčni dvobojni aluminijumski točkovi.

Vivaro Combi+ je komforan putnički i porodični minibus. Vozač može da uživa u komfornim sedištima podesivim na šest načina, a prednja sedišta su posebno ergonomski oblikovana. Zadnja klupa standardno dolazi sa naslonima za ruke, a drugi i treći red sedišta može kompletno da se ukloni iz vozila, bez upotrebe bilo kakvog alata. Treći red sedišta veoma lako može da se obori, čime se na jednostavan način uvećava zapremina prtljažnog prostora. Ovaj prostrani minibus za devet putnika je dostupan već po ceni od 23.510 evra.

Navi 80 IntelliLink: Vrhunska povezanost, sada dostupna i sa Android Auto

 Najrazličitiji infotaiment sistemi su dostupni za vrhunsku zabavu, uključujući i opcioni Navi 80 IntelliLink sa praćenjem saobraćaja u realnom vremenu. Navigacioni uređaj može vozača da informiše podacima o saobraćaju i da predlaže alternativne rute pre nego što se “upadne” u saobraćajnu gužvu. Sistemom se na lak i intuitivan način rukuje preko sedmoinčnog kolornog monitora osetljivog na dodir, uz pomoć komandi na upravljaču, pa i putem glasovnih komandi. Sistem je kompatibilan sa Android Auto, tako da korisnici Android mobilnih telefona (Lollipop 5.0 ili noviji) mogu da prikažu mnoge funkcije na infotaiment ekranu modela Vivaro, da puštaju muziku, ili da koriste druge aplikacije sa svojih mobilnih uređaja.