BUDI POBEDNIK 9 – DOBILI SMO POBEDNIKA!

U subotu 13. oktobra na stazi Autokomerc  Karting Centra održane su polufinalne i finalna trka vogodišnje sezone amaterskog karting kupa BUDI POBEDNIK 9.

U polufinalu je 25 takmičara bilo podeljeno u 5 grupa, prema plasmanu na listi. Trkali su se za ulazak u finale, u koje je prošlo 5 pobednika iz svake polufinalne grupe:

I grupa – Aleksandar Kostić (startna pozicija 3)

II grupa – Jovan Pantić (startna pozicija 5)

III grupa – Rajkop Ješurić (startna pozicija 4)

IV grupa – Prokić Nebojša (startna pozicija 2)

V grupa – Kristian Vasov (startna pozicija 1)

Vreme je bilo lepo, takmičari i gosti lepo raspoloženi. Finalna trka odavno nije bila tako uzbudljiva, skoro svih 7 krugova su vozači išli branik uz branik, a poredak za prva dva mesta je promenjen u petom krugu. Pobedio je Aleksandar Kostić, koji je osvojio fantastičnu glavnu nagradu – automobil Volkswagen UP. Ključeve novog VW UP-a Kostiću je uručio prošlogodišnji pobednik, Bruno Sovrano, koji je, sa vozilom osvojenim prošle godine, za ovu priliku došao iz Zagreba.

Drugo mesto zauzeo je Kristian Vasov, koji je nagrađen godišnjim vaučerom za Autokomerc Karting Centar.

Treće mesto i GoPro Hero 7 kameru, koju je obezbedila kompanija Comtrade, osvojio je Nebojša Prokić.

Četvrtu poziciju i vaučer naših prijatelja Racing Diffs osvojio je Jovan Pantić, a petu Rajko Ješurić.

Svi finalisti dobili su i poklone naših tradicionalnih partnera: pretplatu na Top Speed magazin, Red Bull pakete, pehare i šampanjac. Svi polufinalisti dobili su i poklončiće Autokomerc Centra Aerodrom, vaučere za Autokomerc Karting Centar i naravno medalje.

Uzbudljivu takmičarsku i navijačku atmosferu na stazi Autokomerc Karting Centra podgrejali su Inspetkor Blaža i DJ Neša.