23/05/2024

Brend Jeep® proslavlja novi rekord sa Juventusom

Sa početkom sezone 2018-2019, brend Jeep® i Juventus zajedno proslavljaju novi rekord: sezonu su otvorili sa devet pobeda na svim takmičenjima. Prethodni rekord iz 1930. godine bio je osam, ali Juventus je pokazao da može da pomera svoje granice još dalje, godinu za godinom. To je osobina koju deli sa brendom Jeep, zvaničnim sponzorom tima još od sezone 2012-2013.

Sa logotipom na grudima, tim je postigao zapanjujući uspeh, osvojivši duplu krunu italijanske lige i kupa neverovatna četiri puta zaredom: rekord koji podseća na snagu pogona na sva četiri točka u pravom Jeep stilu. Štaviše, niz konsekutivnih ligaških titula dostigao je broj sedam koji se oduvek nalazio u središtu istorije brenda Jeep. Već je CJ-2A, prvi model brenda Jeep za komercijalnu upotrebu, poneo prednju masku hladnjaka sa sedam rebara davne 1945. godine, a tokom vremena, ovaj detalj postaje jedan od istinskih i najlegendarnijih simbola brenda.

Prilika za slavlje ovog novog rekorda bila je isporuka flote terenaca brenda Jeep kako bi bili uz tim tokom čitave sezone, koja će po svemu sudeći postaviti uzbudljive izazove, kako na italijanskim terenima, tako i na međunarodnoj pozornici. Slični izazovi očekuju i brend Jeep: u poslednjem kvartalu, prodaja brenda u Italiji porasla je za 55% u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši istorijski najviše brojke brenda u jednom kvartalu.

U Evropi, broj novih registracija porastao je za 158,1% u poređenju sa istim mesecom 2017. godine, a ukupan rast u prvih osam meseci bio je za 78,5% veći u odnosu na isti period prošle godine. Stoga, brend Jeep nestrpljiv je da se upusti u svoj „šampionat“ i, baš kao i Juventus, pojačao je svoj tim novim igračima: najnagrađivaniji segment terenaca svih vremena sada uključuje i četiri nova modela koji su nedavno predstavljeni – Wrangler, Compass, Renegade i Cherokee.