Bosch u 2017. godini – Šta je već moguće i šta će tek biti u Internetu stvari

Bosch u 2017. godini – Šta je već moguće i šta će tek biti u Internetu stvari

22/01/2017 Off By admin@mobilpublic

Pred početak sajma potrošačke elektronike „Consumer Electronics Show“ (CES) u Las Vegasu, vodeće manifestacije u oblasti povezivanja, Bosch je predstavio korporativno središte sadržaja (eng. content hub). „Connected World“ prikuplja sav sadržaj kompanije koji se odnosi na IoT na jednu jedinu digitalnu lokaciju. „Sa platformom ’Connected World’, Bosch je kreirao atraktivno središte sadržaja za sve što čini Internet stvari. Objašnjavamo, promišljamo i pružamo pristup celom katalogu Bosch proizvoda,“ rekao je dr Kristof Cimelka, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Bosch.


Nova internet platforma namenjena je liderima mišljenja, medijskim stručnjacima i uticajnim ličnostima, kao i zainteresovanim kupcima. „Mi u kompaniji Bosch ne samo da želimo da omogućimo pristup povezanom svetu uz pomoć tehnologije, već želimo da pružimo i podršku putem komunikacije“, kaže Cimelka. „Koristi IoT rešenja treba još više naglašavati. Moramo da otvoreno raspravljati o izazovima koje donose nove tehnologije, a da u isto vreme prikažemo njihov potencijal. U narednim mesecima „Connected World“ će postati centralna tačka na internetu za kontakt u vezi sa temama koje se odnose na IoT. Platforma će i dalje rasti, a s vremenom će predstavljati sveobuhvatan pregled asortimana Bosch proizvoda i usluga. Za to vreme, eksterni eksperti i lideri mišljenja će biti pozvani da podele svoje stavove o platformi „Connected World“. Pored toga, na stranici će se prikupljati diskusije i objave sa društvenih mreža, kao što su Facebook i Twitter.

Prilikom razvoja platforme „Connected World“, posebnu pažnju smo posvetili strategiji marketinga sadržaja. Pripovedanje kao pristup privlači korisnike Bosch IoT svetu i istovremeno treba da prikaže širok asortman proizvoda i usluga koje kompanija nudi. „Po prvi put, nudimo centralni pregled poslovanja kompanije Bosch u Internetu stvari. Pri tome, poseban akcenat stavljamo na stručno znanje u oblasti povezivanja koje kompanija ima u svim sferama – od razvoja tehnologije i mobilnosti do industrije i povezanih energetskih sistema“, kaže Florian Fleg, jedan od menadžera projekta za odnose sa javnošću i medijsku komunikaciju.

Marketing sadržaja će omogućiti direktan pristup proizvodima. Klijenti kao i osobe od uticaja na internetu će takođe moći da kontaktiraju direktno kompaniju Bosch. „Putem nove platforme, Bosch će povezati komunikaciju i poslovanje Interneta stvari jače nego ikad“, kaže Katarina Zorg, koja je na čelu projekta u Odeljenju za digitalne komunikacije. U tom smislu, kompanija povezuje ceo katalog proizvoda sa čvorištem sadržaja „Connected World“. Posetioci i potencijalni klijenti tako mogu da pristupe svemu – od priče o Internetu stvari do dostupnih proizvoda i usluga u samo par klikova. Koncept „Connected World“ učvršćuje vezu između komunikacije i konverzije u najvećoj mogućoj meri i pokazuje kako digitalna transformacija komunikacija može da unapredi korporativni uspeh.