Bosch i DTM nastavljaju uspešno partnerstvo do 2017.

Bosch i DTM nastavljaju uspešno partnerstvo do 2017.

24/05/2015 Off By admin@mobilpublic

Abstatt – Bosch ime usko je povezano s novom serijom DTM prvenstava u trkama „touring“ automobila još od njihovog početka 2000. godine, a veza će se sada nastaviti još 3 godine. Bosch i DTM produžiće svoje uspešno partnerstvo do 2017. godine. Bosch je nedavno potpisao ugovor s organizacijom ITR e.V, organizatorom serije trka.!cid_1ADE2B1B50A56E42B18E5437EFE80234@bosch

No Bosch je više od imena na vetrobranskom staklu trkačkih automobila. Vozila DTM-a rade s ugrađenom jako složenom Boschovom tehnologijom za trke, uključujući elektronske upravljačke jedinice i monitore od dobavljača tehnologije. „Naša tehnologija za motorna vozila nije iskusna samo na ulici, nego je jednako uspešna na stazi u ekstremnim uslovima trka motornih vozila”, kaže Clemens K. Krebs, šef marketinških komunikacija Boschovog poslovnog sektora „Rešenja za mobilnost“.

Boschova saradnja s DTM-om oduvek je bila usmerena prema inovativnoj tehnologiji, efikasnosti i pouzdanosti trkačkih automobila, pružajući time gledaocima uzbudljive trke motornih vozila u najboljem izdanju. Bosch je dobavljač elektronskih upravljačkih jedinica, minitora, elektropokretača, generatora, spojeva kablova i još mnogo delova, a iza svakog od njih stoje decenije iskustva u trkama motornih vozila. „DTM trke predstavljaju izuzetno zahtevne uslove – vibracije, promene temperature te izuzetno ubrzavanje i kočenje, a to je prilika da naši proizvodi pokažu koliko su snažni i pouzdani”, kaže Krebs. „Ne želimo da je naše ime samo napisano podebljanim slovima na vetrobranskom staklu, nego želimo da vidimo i uspešno implementiranu Boschovu tehnologiju u automobilima.”

Uz pouzdanu tehnologiju, u DTM-u se sve vrti i oko jakog zvuka V8 motora, uzbudljivih borbi za pozicije i navijanja gomila sve do cilja. To su čiste emocije.!cid_6CFDB51C1F25E4438F3705E393567100@bosch

„U ovom uzbudljivom i emocionalnom okruženju, naše partnerstvo s DTM-om je ulaganje u prisutnost i privlačnost marke”, objašnjava Krebs. Počevši sa sezonom 2015, DTM će uvesti novi oblik trka što podrazumeva dve šampionske trke svakog vikenda kako bi pružili gledaocima još više trka motornih vozila. „S obzirom da mi snabdevamo i doprinosimo celom prvenstvu, a ne samo jednom proizvođaču, najbolji deo je što uvek pobeđujemo”, kaže Krebs.

Učestvovanje Boscha u trkama motornih vozila ima dugu tradiciju. Prve pobede u trkama s ugrađenom Boschovom tehnologijom ostvarene su još 1901. i 1903. godine, a Bosch od tada uspeh u trkama koristi u svrhu promocije. Početkom prošlog veka, Belgijanac Camille Jenatzy, iz pobede u pobedu upravljao je svojim trkačkim Mercedesom s Bochovim magnetom za paljenje. Sa svojom gustom crvenom kosom i vatreno crvenim trkačkim kaputom, Jenatzy je bio inspiracija za stilizovani lik „Crveni đavo” koji je Bosch koristio za oglašavanje u to vreme.

Tradicija trka motornih vozila i danas je prisutna u Boschu. Bosch Motorsport ima više od 120 zaposlenih širom sveta, a od 2003. godine deo je društva Bosch Engineering GmbH, odeljenja specijalizovanog za inženjerske usluge. Inženjeri Boschovog Motorsporta, Boschovom tehnologijom testiranom za trke opremaju ekipe koje se takmiče u FIA-inom evropskom prvenstvu Formula 3, nemačkom kupu Porsche Carrera i brojnim relijima i prvenstvima na velike udaljenosti, uključujući legendarnu trku 24 sata Le Mansa i naravno najvažnije prvenstvo u formuli.