BORKOVIĆ U POSLEDNJOJ KRIVINI OSTAO BEZ POSTOLJA U AUSTRIJI

BORKOVIĆ U POSLEDNJOJ KRIVINI OSTAO BEZ POSTOLJA U AUSTRIJI

06/06/2016 Off By admin@mobilpublic

Vozač NIS PETROL by B3 racing tima Dušan Borković je u poslednjoj krivini Salzburgringa u kontaktu sa Džejmsom Nešom koji ga je obilazio za drugo mesto, izleteo sa staze, udario u zaštitnu ogradu, i ostao bez sigurnog postolja, ali i automobila za drugu trku. Srećom, Borković je prošao bez ozbiljnijih povreda iz ovog incidenta.

 ROBY9878

 Trka na najbržoj i jednoj od najzahtevnijih staza u TCR šampionatu je počela incidentom već u prvom krugu, u kojem su sa staze ispali Fulin i Pročik. Srpski as je startovao sa pete pozicije, vešto je izbegao karambol i u petom krugu trke se posle obilaženja Gračeva i Vernea našao na trećoj poziciji. Do 14. kruga Borković je bio na ovoj poziciji, kada se posle odustajanja Oriole probio na drugo mesto. I kada su već svi bili sigurni da će se naš vozač popeti na postolje, posle nekoliko vikenda na kojima su ga pratili pehovi, u poslednjoj krivini trke mu je pukla guma prilikom kontakta sa Nešom, posle čega je Borković izleteo sa staze. Zbog velikog oštećenja na automobilu nije bilo moguće da vozi drugu trku.

 “Jako mi je žao što i ovu trku završavam na veoma loš način. Krenuo sam vrlo dobro, imao sam nekoliko dobrih obilaženja, došao na drugu poziciju. Poslednji krug sam čak napadao i vodećeg. Vozio sam 245km/h u krivini, bukvalno smo se dotakli i meni je pukla guma posle čega sam završio u zaštitnoj ogradi. Krenuo je Neš malo na mene, ja sam zadržao putanju, ali nije on kriv, ne mogu to da kažem – bili su prvi utisci Borkovića posle novog peha u TCR šampionatu.

 Naš as nije krio razočaranje epilogom iz Austrije.

 “Osećam se jako loše. Tim i ja verujemo da zaslužujemo svaku trku da završimo među prva tri, ali nešto se ne da. Gledam prvo na sebe, da ispravim šta mogu, ali ovo je prosto manjak sportske sreće. To polako, ali sigurno utiče i na moje samopouzdanje, što je opasno za automobiliste. Od 10 trka završio sam tri, a samo u jednoj, u Eštorilu, bila je direktna moja greška. Nadam se da će stvari uskoro da se promene na bolje”

 Sledeću trku u TCR šampionatu Dušan Borković vozi 19. juna, u nemačkom Ošerslebenu.