23/06/2024

BORKOVIĆ U MALEZIJI NA KRAJU ČETVRTI SA 11. STARTNE POZICIJE

Na spektakularnoj drugoj trci TCR vikenda na stazi Sepang u Maleziji, srpski as Dušan Borković osvojio je novih 12 bodova. Vozač NIS Petrol by B3 racing tima trku je završio na četvrtoj poziciji i posle azijske turneje u generalnom plasmanu zauzima sedmo mesto sa 161 bodom.

malezija-trka-2-2

Zbog problema na stazi sa prosutim uljem, trka je startovala sa kašnjenjem i uz sigurnosni automobil koji je ceo prvi krug bio na stazi. Naš as je startovao sa 11. pozicije na osnovu plasmana na jučerašnjim kvalifikacijama u kojima je imao velike probleme, ali je uz taktičnu I stabilnu vožnju tokom cele trke, došao do četvrtog mesta. U izuzetno uzbudljivoj trci koja je obilovala žestokim duelima, Borković je posle incidenta vozača Honde, Colciaga i Gračeva izbio na osmo mesto. Ubrzo posle toga prestigao je Vernea, a onda jednim sjajnim potezom je ostavio Homolu i Oriolu iza sebe i došao do pete pozicije. Posle kazne koju je dobio Steafno Comini, naš as je zvanično trku završio na četvrtom mestu.

malezija-trka-2-1

„Jako sam srećan. Bila je ovo sjajna završnica azijske turneje u kojoj sam konačno proradio onako kako znam i umem.  Bila je ovo jedna od boljih trka u kojoj sam pokazao šta mogu. Startovao sam 11., a trku završio kao četvrti, moram da budem zadovoljan. Krivo mi je samo zbog incidenta koji sam imao sa mladim kolegom Atilom Tašijem, a za koji sam saznao tek posle trke. Uleteo mi je u mrtvi ugao sa spoljne strane i ja uopšte nisam video da je izleteo sa staze. Sve u svemu, prezadovoljan se vraćam kući i nastavljam da se pripremam za samu završnicu TCR sezone i veoma opasnu I uzbudljivu trku na ulicama Makaa“– rekao je Borković nakon trke.

malezija-trka-2

Poslednji trkački vikend ovogodišnje TCR sezone biće ulična trka u Makau, 20. Novembra.