23/05/2024

BORKOVIĆ U FRANCUSKOJ POČINJE NOVU TRKAČKU SEZONU

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u subotu, 5.maja startovaće na prvoj trci šampionata TCR Evropa, dok je druga već 6.maja, na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Srpski as nastupaće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n pod brojem 62.

TCR Evropa je treća regionalna serija nastala nakon TCR Azija i TCR Bliski Istok. U sezoni će biti sedam trkačkih vikenda sa ukupno 14 trka. Svaka runda takmičenja sastoji se od dve trke u trajanju od 25 minuta. Kvalifikacije (Q1 i Q2) će se voziti po standardnom TCR principu, a inverzija startnog rasporeda prvih deset vozača iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Iako još uvek nije objavljena zvanična lista vozača i timova, sa sigurnošću se zna da će na svakoj trci na stazi biti više od 30 vozača. Na kraju sezone titule će dobiti najbolji vozač i najbolji tim.

Target competition je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije. Iste godine su osvojili I timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je isti šampionat osvojio godinu dana ranije) i talentovani mladi Ris Bar iz Severne Irske.

„Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja jedva čekam da sve počne.  Siguran sam da sam doneo  najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u Target competition tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hyundai automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći,“ rekao je Borković.

Sve trke ovogodišnje TCR sezone gledaoci će moći da prate na RTS2. Ostale informacije, kao I live stream trka svi zainteresovani mogu naći na sajtu http://dusanborkovic.com.