BORKOVIĆ OKUPIO TIM PRED POČETAK DEBITANTSKE TCR SEZONE

BORKOVIĆ OKUPIO TIM PRED POČETAK DEBITANTSKE TCR SEZONE

30/01/2016 Off By admin@mobilpublic

Dvostruki evropski šampion u automobilizmu Dušan Borković, posle jednomesečnih priprema u Americi, otputovao je u Mađarsku gde je u sedištu B3 racing tima na Hungaroingu održano prvo okupljanje postave za 2016.godinu. Našem najboljem automobilisti uzete su I mere zbog izrade nove opreme, podešavanja sedišta I  balansa automobila.

IMG_0439

Borković je zadržao svoj šampionski ETCC tim, ali u novu sezonu B3 racing ulazi sa dosta noviteta. Tim je uložio mnogo u projekat TCR Int , gde će uz Ducu biti još dva vozača. Jedan od njih je Mato Homola, dobro poznat Dušanovim fanovima I kao jedan od glavnih konkurenata u prošlogodišnjem FIA ETCC šampionatu.

“Zabavna mi je činjenica da smo Homola I ja do juče bili “ljuti protivnici”, a ove godine ćemo biti klupske kolege. Iako ćemo i dalje na stazi biti konkurenti, jako se radujem zajedničkom radu i unapredjivanju“-rekao je Borković posle sastanka.
Dušan je najviše vremena proveo u razgovoru sa tim menadžerom I inženjerom Davidom Barijem o svim tehničkim stvarima neophodnim za uspešan start debitantske TCR sezone. Kao najviši profesionalni automobilista na svetu , Borković ima  problema oko nameštanja sedišta, ali je siguran da će B3 racing kao I prošle godine sve uspešno rešiti.

IMG_0448
  “Uzbuđen sam pred početak nove sezone. Po prvi put ću imati dvojcu klupskih kolega I siguran sam da će biti potrebno dosta prilagođavanja.  Naravno, ja gledam svoju priču i trudiću se da svakom trkom budem sve bolji u TCR-u.  Prva trka je u Bahreinu, 3.aprila, vozi se uz Formulu 1 i mislim da će to biti sjajan početak sezone. Pre toga me čeka još dosta priprema i dogovora sa timom . Nadamo se da će novi  Seati biti spremni za test sredinom marta i da ću uspeti dobro da osetim nove performanse automobila pred trke u Bahreinu”-dodao je Borković
Dušan je  boravak u Budimpešti iskoristio da se sastane sa svojim velikim prijateljem mađarskim WTCC superstarom Norbertom Mihilisom.