BORKOVIĆ ODLUČIO: JURIŠA NA JOŠ JEDNU EVROPSKU TITULU

BORKOVIĆ ODLUČIO: JURIŠA NA JOŠ JEDNU EVROPSKU TITULU

16/03/2018 Off By admin@mobilpublic

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Nakon razmatranja svih ponuda koje su stigle iz WTCR i TCR Evropa šampionata, srpski as je odabrao takmičenje koje mu nudi veće mogućnosti, a pre svega veću konkurentnost i šansu da se bori za pobednička postolja.

“Imao sam nekoliko sjajnih ponuda iz WTCR-a, ali s obzirom na to da se radi o jednom potpuno novom takmičenju sa dosta inovacija, od kojih su najveće vožnja tri trke po vikendu i povećan budžet, za mene i moj tim je to ipak bila jedna velika nepoznanica i priličan rizik za ovu godinu. Ove sezone želim isključivo borbu za najveće plasmane. Doneo sam odluku za koju verujem da je najbolja za mene, tim,  sponzore i Srbiju. U prošloj sezoni imao sam dosta problema sa automobilom i ne želim da ponovo prolazimo kroz takve nepotrebne probleme ni ja, ni moji fanovi. TCR Evropa omogućava mi veću konkurentnost, više testova,  bolji automobil i tim i jedva čekam da krenem da se takmičim”, rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj, a do kraja godine srpskog asa očekuje ukupno 14 trka. Šampionat se završava 21. oktobra u Barseloni.

“Konkurencija u šampionatu će biti veoma jaka. Na stazi će svakog vikenda biti veliki broj vrhunskih vozača, ali kao i uvek do sada, daću sve od sebe.  Neke staze poznajem, na nekima ću voziti prvi put, ali uvek rado prihavatam izazove. Uskoro počinjem i sa prvim testovima, koji su jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio za TCR Evropu. Imaću mogućnost da se dobro pripremam na testovima i to ne samo za ovu godinu, već i za narednu sezonu, koji god šampionat budem vozio“, rekao je srpski as.

Dušan Borković je najavio da će u narednim danima objaviti ime tima za koji će voziti, kao i automobil za novu sezonu.