18/05/2024

BORKOVIĆ ODLUČIO: JURIŠA NA JOŠ JEDNU EVROPSKU TITULU

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Nakon razmatranja svih ponuda koje su stigle iz WTCR i TCR Evropa šampionata, srpski as je odabrao takmičenje koje mu nudi veće mogućnosti, a pre svega veću konkurentnost i šansu da se bori za pobednička postolja.

“Imao sam nekoliko sjajnih ponuda iz WTCR-a, ali s obzirom na to da se radi o jednom potpuno novom takmičenju sa dosta inovacija, od kojih su najveće vožnja tri trke po vikendu i povećan budžet, za mene i moj tim je to ipak bila jedna velika nepoznanica i priličan rizik za ovu godinu. Ove sezone želim isključivo borbu za najveće plasmane. Doneo sam odluku za koju verujem da je najbolja za mene, tim,  sponzore i Srbiju. U prošloj sezoni imao sam dosta problema sa automobilom i ne želim da ponovo prolazimo kroz takve nepotrebne probleme ni ja, ni moji fanovi. TCR Evropa omogućava mi veću konkurentnost, više testova,  bolji automobil i tim i jedva čekam da krenem da se takmičim”, rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj, a do kraja godine srpskog asa očekuje ukupno 14 trka. Šampionat se završava 21. oktobra u Barseloni.

“Konkurencija u šampionatu će biti veoma jaka. Na stazi će svakog vikenda biti veliki broj vrhunskih vozača, ali kao i uvek do sada, daću sve od sebe.  Neke staze poznajem, na nekima ću voziti prvi put, ali uvek rado prihavatam izazove. Uskoro počinjem i sa prvim testovima, koji su jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio za TCR Evropu. Imaću mogućnost da se dobro pripremam na testovima i to ne samo za ovu godinu, već i za narednu sezonu, koji god šampionat budem vozio“, rekao je srpski as.

Dušan Borković je najavio da će u narednim danima objaviti ime tima za koji će voziti, kao i automobil za novu sezonu.